Demersuri pentru extrădarea lui Sebastian Ghiță

Autorităţile române urmează să facă demersurile necesare pentru extrădarea omului de afaceri Sebastian Ghiţă.

Adăugat: 14 Aprilie 2017
Ultima actualizare:14 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Dan, ministrul de interne, alături de oficiali MAI
trimite pe mail

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut de poliţişti, noaptea trecută, la Belgrad, după aproape trei luni de la dispariţia sa.

Autorităţile române urmează să facă demersurile necesare pentru extrădarea omului de afaceri.

"În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, în cursul acestei nopţi a fost localizat şi reţinut inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian. Mulţumim reprezentanţilor instituţiilor de aplicare a legii din Serbia, Ungaria, Bulgaria, Grecia, Turcia, Muntenegru, Croaţia, Austria, Italia şi Franţa, dar şi partenerilor interni. Schimbul de date şi informaţii a avut loc prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională, NFAS şi PNR. În momentul depistării, cel în cauză a prezentat pentru legitimare documente false care prezentau însemnele unui stat din Uniunea Europeană. În prezent, se derulează procedurile legale în astfel de situaţii. Vă pot confirma că Poliţia Română a transmis către Ministerul Justiţiei informaţiile că inculpatul a fost localizat. Din acest moment, Ministerul Justiţiei este cel care derulează procedura de extrădare", a spus comisarul şef Ramona Dabija, de la Biroul de presă al Poliţiei Române.

Sebastian Ghiţă a dispărut pe 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională, după ce a încălcat termenii controlului judiciar.

Pe 10 ianuarie, un complet de la Instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza