Demersuri consulare pentru repatrierea românilor implicaţi în accidentul din Franţa

Consulatul General al României la Marsilia face demersuri, împreună cu autorităţile franceze, pentru repatrierea românilor implicaţi în accidentul rutier, ce a avut loc, duminică, în sudul Franţei.

Adăugat: 3 Septembrie 2012
Ultima actualizare:3 Septembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Amitim că un autocar românesc, ce se deplasa din Spania către România, s-a răsturnat pe o autostradă, rezultatul accidentului fiind un bebeluş de o lună care a murit şi peste 40 de persoane au fost rănite.

32 dintre acestea sunt în continuare spitalizate, dintre care 12 în stare gravă.

Şase însă au fost externate şi, potrivit Ministerului de Externe român, sunt deja în drum spre ţară.   

Potrivit corespondentului RRA, la Paris, autorităţile franceze întreprind o anchetă judiciară, pentru a determina cauzele exacte ale accidentului de ieri dimineaţă, din sudul Franţei, în care a fost implicat autocarul românesc.

Prefectul departamentului Var, Paul Mourier, a anunţat că este în curs o anchetă pentru a se putea stabili exact, cum a avut loc accidentul şi a cui a fost vina.

"Ancheta în curs va determina exact dacă a fost aşa, însă, după toate probabilităţile, un pneu al acestui autocar, care făcea legătura între Madrid şi România, a explodat", a spus prefectul freancez.  

Se pare că această explozie a dezechilibat maşina provăcând accidentarea oamenilor.

Până la aflarea unor amănunte exacte, autocarul a fost sigilat pentru efectuarea expertizei.
Între timp, persoanele rănite în accident primesc îngrijiri la mai multe spitale din Toulon, Nisa şi Marsilia.

Duminică, autorităţile franceze au declanşat aşa-numitul plan alb, care a presupus mobilizarea simultană a mai multor unităţi sanitare din regiune pentru a primi într-un timp record afluxul de victime.

Amintim că Ministerul de Externe de la Bucureşti a activat dpuă linii telefonice pentru familiile şi apropiaţii victimelor accidentului, 0730.717.970 şi 021.431.15.98.

Duminică, premierul Victor Ponta a mulţumit autorităţilor franceze pentru felul în care au reacţionat şi a menţionat că a primit un mesaj de solidaritate din partea preşedintelui, François Hollande.

De precizat că a fost constituită o celulă de criză formată din trei miniştri ai Cabinetului Ponta. Aceştia sunt: ministerul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul de Interne, Mircea Duşa, ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, dar şi secretarul de stat, Vasile Cepoi.Autor:
Roxana Vasile,corespondent RRA la Paris
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Septembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza