Delegaţia senatorilor SUA, întrevedere cu preşedintele Camerei Deputaţilor

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a avut o întrevedere, duminică, la Parlament, cu John McCain, Ros Johnson şi Chris Murphy, membri ai Senatului Statelor Unite ale Americii.

Adăugat: 8 Iunie 2014
Ultima actualizare:9 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor
trimite pe mail

Potrivit comunicatului remis presei, în discuţiile avute, preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a amintit despre ridicarea vizelor pentru cetăţenii români care doresc să călătorească în Statele Unite, susţinînd că trebuie grăbite procedurile de acordarea a acestora.

"Cetăţenii români au câştigat dreptul de a fi consideraţi prieteni de încredere ai SUA şi de a intra în programul american de liberalizare a vizelor. Ne dorim o includere cât mai rapidă a României în programul Visa Waiver iar iniţiativele legislative promovate în prezent în Congresul SUA ne dau speranţa că acest obiectiv va fi îndeplinit în viitorul apropiat", a declarat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai discutat cu senatorii americani şi despre domeniul energetic, acesta pledând pentru promovarea unor proiecte energetice inter-regionale.

De asemenea, au mai fost abordate şi alte teme ce privesc agenda bilaterală, Parteneriatul Strategic între România şi Statele Unite, discuţiile axându-se, totodată, şi pe evoluţia situaţiei din vecinătatea estică a României, cu referire la Ucraina şi Republica Moldova.

La întâlnire au mai participat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Viorel Hrebenciuc, deputaţii Ana Birchall, Georgian Pop şi Zsolt Molnar, precum şi senatorul Ben-Oni Ardelean, secretarul Comisiei pentru politică externă.

Prezenţa senatorilor americani la Bucureşti, în cadrul turneului pe care aceştia îl realizează în Europa Centrală şi de Sud-Est, reprezintă o materializare a invitaţiei adresate senatorului John McCain de ministrul Titus Corlăţean, în cadrul întrevederii avute cu acesta cu prilejul vizitei efectuate în SUA (29 - 30 aprilie), aminteşte Agerpres.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
8 Iunie 2014
Ultima actualizare:
9 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza