Decretul privind starea de urgenţă a fost avizat pozitiv

Decretul prin care preşedintele României a instituit starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării a fost avizat pozitiv.

Adăugat: 17 Martie 2020
Ultima actualizare:17 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decretul prin care preşedintele României a instituit starea de urgenţă pe tot teritoriul ţării a fost avizat pozitiv astăzi în toate comisiile parlamentare în care a fost discutat.

Anunţul a fost făcut de liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, care a susţinut că parlamentarii au încuviinţat decretul preşedintelui pentru că avem o situaţie de urgenţă în ţară.

Orice altă interpretare privind eventuale modificări ale decretului ar fi însemnat blocarea sau amânarea intrării în vigoare a decretului prezidenţial sau depăşirea termenului de cinci zile în care documentul trebuie adoptat în parlament - a explicat deputatul social-democrat.

Ce observaţii au avut parlamentarii pe marginea documentului aflăm de la Amalia Bojescu.

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, propune ca cei care fac speculă cu materiale sanitare - măşti, medicamente dezinfectanţi - să le fie confiscat întregul stoc şi să plătească şi o amendă de 20.000 de lei.
Şi PMP a formulat o serie de observaţii menite să completeze decretul prezidenţial.

Se solicită menţinerea valabilităţii documentelor eliberate de autorităţile publice care expiră pe perioada stării de urgenţă şi sunt utilizate pe teritoriul ţării.

În plus - după cum afirmă liderul deputaţilor PMP, Marius Paşcan -, se solicită măsuri speciale de sprijinire a vârstnicilor pentru distribuirea şi achiziţionarea de medicamente şi alimente.

Şi PSD solicită o serie de măsuri pentru susţinerea celor care au intrat în şomaj tehnic, dar şi fonduri pentru sănătate.

Rapoartele adoptate de comisiile de specialitate vor fi trimise la preşedinţie şi guvern, cu toate observaţiile făcute de formaţiunile politice. Preşedintele poate să ţină cont de ele şi să dea un alt decret, dar guvernul are posibilitatea de a include aceste observaţii în ordonanţe de urgenţă.

Plenul reunit al parlamentului va vota joi decretul prezidenţial prin care este instituită starea de urgenţă în România.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
17 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza