Declarațiile liderilor politici la vot

Liderii politici au votat astăzi incă de dimineață.

Adăugat: 26 Mai 2019
Ultima actualizare:26 Mai 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a votat cu puţin timp în urmă la liceul "Jean Monnet" din capitală.

Liviu Dragnea a votat şi pentru alegerile europarlementare şi pentru referendum şi a explicat:

Liviu Dragnea: Am spus tot timpul că susţin temele de la referendum. Dacă nu aş fi vrut să votez, nu aş fi spus dinainte că susţin aceste întrebări.

Reporter: /.../ este o zi bună, pentru că au venit foarte mulţi oameni la vot.

Liviu Dragnea: M-aţi întrebat mai devreme de ce cred că sunt cozile mari. Eu m-am uitat acum, am fost la foarte multe votări în viaţa mea şi am văzut de unde sunt întârzieri: de la tabletă, de la două liste; ne place, nu ne place, asta e realitatea.

Unul dintre primii politicieni care şi-au exercitat dreptul constituţional de a vota a fost preşedintele Partidului Libertate Unitate şi Solidaritate, Dacian Cioloş.

El a votat la Zalău, oraşul în care s-a născut, cu speranţa ca românii să iasă în număr cât mai mare la vot.

Dacian Cioloş: Foarte mulţi români aşteaptă ziua aceasta încă din iarna anului 2017, când stăteam în stradă, mulţi dintre români supăraţi că n-au votat la timp, în 2016. Iată, venit ziua când putem să ne transmitem mesajul prin vot.

În jurul orei, dar în Ilfov, a votat liderul PNL Ludovic Orban, care la final a declarat presei că a votat atât pentru europarlamentare cât şi pentru referendumul privind justiţia.

Ludovic Orban: Am votat astăzi pentru a fi sigur că România va fi bine reprezentată în Parlamentul European, de oameni apreciaţi, de calitate, care să poată influenţa deciziile la nivel european, să aşeze România la masa negocierilor şi deciziilor ca partener egal.

Preşedintele Klaus Iohannis a votat la Liceul "Jean Monnet" din Capitală şi i-a îndemnat pe români să meargă la vot.

Klaus Iohannis: Veniţi la vot, dragi români! Astăzi, puterea politică este la voi! Astăzi decidem împreună cum arată România de mâine. Astăzi decideţi pentru următoarele luni, ani.

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că a votat doar pentru alegerile europarlamentare, nu şi pentru referendum.

Călin Popescu-Tăriceanu: Am votat cu convingerea că cei care ne vor reprezenta vor merge acolo cu gândul clar de a face ca România să fie o voce respectată. Cred că este în interesul nostru să avem oameni care să fie capabili să ne reprezinte, cu experienţă politică îndelungată.

"Am votat pentru o reprezentare puternică în Parlamentul European" - a declarat liderul UDMR, Kelemen Hunor, care a votat în comuna Cârţa, judeţul Harghita.

Kelemen Hunor: Am votat pentru o Uniune Europeană puternică, să avem o voce puternică şi să putem construi ceea ce am început acum 29 de ani. Pe de altă parte, urmează schimbări importante şi e bine să fim acolo unde se iau aceste decizii.

Traian Băsescu, fost preşedinte al României, a votat pentru alegerile europarlamentare şi pentru referendumul privind justiţia:

Traian Băsescu: Este un scrutin extrem de important prin situaţia în care se află Uniunea Europeană. Trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene.

Premierul Viorica Dăncilă a votat pentru o bună reprezentare a României în Parlamentul European, dar nu a votat pentru referendum.

Viorica Dăncilă: Am votat pentru România şi pentru reprezentarea noastră în Parlamentul European, o reprezentare a unor oameni care să nu meargă să dea socoteală, ci să susţină prin argumente poziţia României.

Şi liderul Partidului Pro România, Victor Ponta, votează la această oră la o secţie din BucureştiAutor:
Petruţa Dinu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Mai 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza