Declarațiile liderilor politici după consultările pe tema referendumului

Ce au declarat reprezentanţii PNL, USR, PMP şi UDMR la finalul consultărilor de astăzi cu şeful statului pe tema situaţiei din justiţie.

Adăugat: 11 Aprilie 2019
Ultima actualizare:11 Aprilie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Consultări la Palatul Cotroceni. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Lberalii au fost primii la discuţiile cu preşedintele Klaus Iohannis şi şi-au reafirmat sprijinul total pentru referendumul din 26 mai.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, s-a arătat convins că cetăţenii se vor prezenta la vot, iar referendumul va fi validat.

Liderul liberal a susţinut că ulterior este nevoie de o revizuire a Constituţiei pentru punerea în acord cu cerinţele scrutinului popular.

Şi USR susţine demersul preşedintelui Klaus Iohannis şi transmite că referendumul vine să completeze iniţiativa partidului de revizuire a Constituţiei, fără penali în funcţii publice.

Miza referendumului şi a alegerilor europarlamentare este importantă, deoarece se va decide dacă România va rămâne ţară europeană sau va fi un stat aflat la marginea Europei, consideră liderul USR, Dan Barna.

Din delegaţia PMP a lipsit fostul preşedinte Traian Băsescu, însă liderul partidului, Eugen Tomac, a venit la consultările de la Palatul Cotroceni cu trei teme suplimentare, care, în opinia sa, ar putea mobiliza cetăţenii să se prezinte la vot: reducerea numărului de parlamentari la 300, eliminarea pensiilor speciale şi alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, dă asigurări că se va face tot ceea ce este posibil pentru mobilizarea electoratului atât pentru alegerile europarlamentare, cât şi pentru referendum.

Mai mult, Kelemen Hunor consideră că trebuie eliminată posibilitatea guvernului de a emite ordonanţă de urgenţă, indiferent de domeniu.

Reprezentanţii minorităţilor naţionale au închis seria de consultări cu preşedintele Klaus Iohannis privind referendumul pe justiţie din 26 mai.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
11 Aprilie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza