Declaraţiile "la cald" ale liderilor politici, după exit-poll-uri

Liviu Dragnea susţine că cetăţenii au taxat PNL, în timp ce liderul liberal Crin Antonescu a afirmat că PNL a avut o campanie grea, fiind ţinta diversiunilor.

Adăugat: 25 Mai 2014
Ultima actualizare:26 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Crin Antonescu, liderul PNL
trimite pe mail

Vicepreşedintele PSD, Liviu Dragnea, a susţinut imediat după aflarea rezultatelor de la exit-poll-uri că cetăţenii au taxat PNL.

"Eu spun că cetăţenii au taxat PNL-ul.  Faţă de 20% cât PNL avea anii trecuţi.... Aşteptăm rezultatele finale", a spus Dragnea.

Preşedintele de onoare al PSD a declarat că rezultatul alegerilor este "o lecţie bună pentru Crin Antonescu pentru că înseamnă eşecul său categoric". 

În schimb, Ion Iliescu a declarat că se bucură pentru Mircea Diaconu.

Ponta: E un rezultat deosebit pentru noi. Fac apel la refacerea USL

Liderul PSD, Victor Ponta, susţine că rezultatul obţinut de Alianţa PSD-UNPR-PC este un rezultat deosebit.

"Pentru noi e un rezultat deosebit. E mesajul că am mers în direcţia dorită de electorat", a spus Victor Ponta.

"Oamenii aşteaptă alte multe lucruri de la noi cum ar fi lupta împotriva corupţiei,  diminuarea birocraţiei, trebuie să confirmăm în continuare", a spus Ponta.

El l-a felicitat şi pe independentul Mircea Diaconu pentru scorul obţinut, precizând că acesta a obţinut atât cât a obţinut şi "partidul preşedintelui - PMP", adică în jur de 6%.

Victor Ponta a făcut un apel oficial la PNL pentru refacerea USL.

Premierul Victor Ponta a declarat că de luni liderii PSD sunt dispuşi să se aşeze la masă cu liderii PNL care doresc refacerea USL, spunând că ar trebui să plătească cei care au jucat la poker soarta Uniunii şi au pierdut la cacealma.

El a arătat că luni la ora 12.00 liberalii au o şedinţă şi că vrea ca toţi cei care vor participa şă ştie de invitaţia oficială adresată de liderii PSD, UNPR şi PC de a reforma USL.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, că PNL nu poate fi ademenit cu un loc călduţ la guvernare, precizând că nu va lăsa România "pe mâna baronilor roşii".

Antonescu: Am fost ţinta atacurilor şi diversiunilor

Liderul PNL, Crin Antonescu, a mulţumit cetăţenilor pentru vot.

"Mulţumesc tuturor cetăţenilor români care şi-au exprimat votul, indiferent cu cine au votat. Prezenţa nu a fost una masivă,  ne aşteptam din păcate la acest lucru", a spus Antonescu.

El a precizat că PNL a fost ţinta tuturor atacurilor şi diversiunilor în această campanie, dar, cu toate acestea, a dus o campanie serioasă.

Blaga: Un procent acceptabil, putea fi mai bun

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat duminică că scorul partidului său din exit-poll-uri este unul acceptabil, dar putea fi unul mai bun, pentru că îşi pusese speranţele într-o participare mai mare la vot, în special în zonele în care, tradiţional, PDL stă mai bine.

"Putea fi un procent mai bun, dar, în condiţiile date, este un procent acceptabil, dar putea fi un procent mai bun, îmi puneam speranţe într-o participare mai mare la vot în special în zonele în care, tradiţional, PDL stă mult mai bine, dar trebuie să respectăm decizia electoratului şi vom şti mai bine cum stăm în jur de ora 2-3 în noaptea asta", a spus Blaga, la sediul PDL.

Întrebat dacă după aceste alegeri vor fi demarate discuţii pentru unificarea dreptei, Blaga a spus că trebuie să se aştepte rezultatele finale pentru a şti cum stă fiecare partid în parte.

Diaconu: Sper că se va termina cu bine

Candidatul independent Mircea Diaconu a declarat că speră ca "povestea sa" să se termine cu bine.

"Dacă acest procent va fi real, va fi miraculos şi povestea pe care eu am început-o dar au continuat-o o mulţime de oameni se va termina cu bine", a subliniat Diaconu, care, potrivit exit-poll-urilor a obţinut între 4 şi 6%, procent care i-ar asigura un mandat de europarlamentar.

Udrea: Pentru PMP este o victorie

Pentru Partidul Mişcarea Populară (PMP), rezultatul obţinut în alegerile europarlamentare de duminică este o victorie, a declarat deputatul Elena Udrea, la sediul central al formaţiunii, după primele exit-polluri.

"Pentru Partidul Mişcarea Populară este o victorie rezultatul pe care am reuşit să-l obţinem la acest prim test electoral pe care-l dăm. Ne-am atins primul obiectiv, anume acela de a intra în Parlamentul European, de a trimite reprezentanţi în Parlamentul European, ceea ce este un lucru extraordinar, având în vedere că suntem un partid care s-a înfiinţat acum aproape trei luni de zile",  a susţinut Elena Udrea.

Ungureanu se pregăteşte de discuţii pentru prezidenţiale

Liderul Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu a precizat că se pregăteşte de discuţii pentru prezidenţialele din toamnă.

"Ne pregătim pentru discuţii astfel încât să găsim o soluţie care să aducă dreptei victoria la alegerile prezidenţiale din toamnă", a spus Ungureanu.

Rezultatele alegerilor, potrivit exit-poll-urilor

Potrivit exit-poll-ului realizat de Operations Research pentru Antena 3, rezultatele parţiale ale alegerilor europarlamentare sunt următoarele:

►Alianţa PSD-UNPR - PC - 42,4% din voturi

►PNL 13,3%

► PDL 11,5%

►Partidul Mişcarea Populară 6,3%

►UDMR 6,2%

►PPDD - 4,2%

►Forţa Civică - 3,3%

►PRM 2,9%

Dintre independenţi, doar Mircea Diaconu a obţinut 4%.

Potrivit unui sondaj telefonic efectuat de IRES pentru Digi 24, Alianța PSD-UNPR-PC a obținut cele mai multe voturi, respectiv 41%.

Pe locul doi, la mare distanță, a ieșit PNL, cu 14%, urmat la mică distanță de PDL, care a fost votat de 10%.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Mai 2014
Ultima actualizare:
26 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza