Declaraţie comună România - Croaţia privind cooperarea în domeniile apărării şi securităţii

Premierul Viorica Dăncilă şi omologul său croat, Andrej Plenković, au discutat, la Bucureşti, despre consolidarea relaţiilor bilaterale.

Adăugat: 18 Mai 2018
Ultima actualizare:18 Mai 2018

Politica Romaneasca
Foto: Semnarea, în prezenţa premierilor, a “Declaraţiei de Intentie între Guvernul României și Guvernul Republicii Croația privind consolidarea cooperării bilaterale în domeniile apărării și securității”
trimite pe mail

Viorica Dăncilă a subliniat că schimburile comerciale dintre cele două state cunosc o creştere, în ultimii ani, şi că domeniile de colaborare bilaterală care se vor dezvolta cu prioritate sunt apărarea, educaţia, agricultura şi turismul. 

"Am remarcat cu plăcere că schimburile comerciale dintre cele două state au înregistrat în anul 2017 o creştere de 25%, ceea ce nu este întâmplător, având în vedere eforturile care s-au depus anul trecut pentru intensificarea relaţiilor comerciale. Mă bucur să constat că România şi Croaţia au poziţii convergente cu privire la viitorul Uniunii Europene", a spus Viorica Dăncilă.  

La rândul său, premierul croat, Andrej Plenković, a subliniat că o temă discutată cu omologul român a fost Proiectul european al Dunării, de care sunt interesate ambele state. 

"O temă comună a fost şi Proiectul Dunării, Strategia Uniunii Europene legat de acest subiect, prin care se doreşte o îmbunătăţire a coridorului de navigaţie care să încurajeze colaborarea economică şi comercială a statelor riverane", a susţinut Andrej Plenković.

Tot la Palatul Victoria, premierii român şi croat au semnat o declaraţie de intenţie între cele două guverne privind consolidarea cooperării în domeniile apărării şi securităţii.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
18 Mai 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza