Declaraţie comună a miniştrilor UE privind combaterea terorismului

Schimbul de informaţii între serviciile specializate din tările membre se va intensifica, iar bazele de date vor fi consolidate, au decis miniştrii europeni.

Adăugat: 25 Martie 2016
Ultima actualizare:25 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Miniştrii de interne şi de justiţie europeni au adoptat o declaraţie comună pentru completarea şi implementarea de urgenţă a legislaţiei comunitare privind combaterea terorismului.

Va fi intensificat schimbul de informaţii între serviciile specializate din tările membre, vor fi consolidate bazele de date şi ar urma să fie modificat rapid regimul achiziţiei şi posesiei de arme, au decis miniştrii europeni, la o reuniune extraordinară, convocată după atacurile de la Bruxelles.

Ei au mai stabilit şi ca registrul comun al pasagerilor din aeroporturi, un proiect de lege aşteptat de câţiva ani, să fie adoptat în aprilie şi să intre imediat în vigoare.

În plus, investigarea reţelelor teroriste din Europa ar urma să se facă prin eforturi comune ale agenţiilor specializate din toate statele membre.

Astfel, în cadrul Centrului European pentru Combaterea Terorismului, va fi înfiinţată o echipă comună formată din experţi naţionali.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza