Decizie finală privind salariul minim pe economie

Majorarea salariului minim pe economie de la 1 mai anul viitor este pe agenda guvernului. Documentul prevede creşterea salariului minim de la 1050 de lei la 1250 de lei şi a primit deja avizul din partea Consiliului Economic şi Social.

Adăugat: 30 Decembrie 2015
Ultima actualizare:30 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: gov.ro. Premierul Dacian Cioloş la şedinţa de guvern
trimite pe mail

Aprobarea proiectului de hotărâre de guvern care prevede creşterea salariului minim pe economie se află pe ordinea de zi a şedinţei de guvern de astăzi şi ar avea, potrivit unor specialişti efecte pozitive asupra creşterii economice.

Pe ordinea de zi a şedinţei de guvern  se află, însă, şi alte proiecte, printre care o serie de ordonanţe de urgenţă care vizează modificarea Legii nr 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, precum şi prorogarea unor termene legale privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire în natură sau prin echivalent a imobilelor preluate abuziv în perioada regimului comunist în România şi a termenului pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii.

Guvernul are în vedere şi aprobarea prin hotărârea metodologiei de reînnoire a avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite, semnarea unui acord de colaborare între Ministerul Afacerilor Externe prin Departamentul Consular şi OIM, precum şi suplimentarea numărului maxim de posturi ale DNA.

Proiectele de hotărâre pe care guvernul intenţionează să le aprobe astăzi ar mai urma să modifice şi să completeze aprobarea normelor de implementarea programului "Prima casă", sau aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal cu modificările şi completările ulterioare.
 Autor:
Alin Şerbănescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
30 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza