Decizie definitivă: Nicuşor Constantinescu, cercetat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în libertate. Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţia procurorilor DNA.

Adăugat: 28 Martie 2014
Ultima actualizare:28 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Nicuşor Constatinescu
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, contestaţia procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie contestaţia procurorilor anticorupţie în cazul deciziei din 20 martie a Tribunalului Bucureşti, prin care a fost respinsă propunerea de arestare preventivă şi s-a dispus măsura controlului judiciar în cazul preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, în dosarul în care este urmărit penal pentru abuz în serviciu.

Decizia este definitivă.

Nicuşor Constantinescu este acuzat de procurorii DNA că a blocat constant controalele Curţii de Conturi şi că nu a pus în executare hotărârile instanţelor, prin care era obligat să emită certificate de urbanism pentru centre eoliene.

Procurorii susţin că unul dintre motivele pentru care şeful Consiliului Judeţean Constanţa trebuie cercetat în stare de arest este acela că, după ce a aflat că este anchetat pentru corupţie, în loc să se supună legii, a iniţiat demersuri pentru desfiinţarea DNA.

Potrivit anchetatorilor, acesta este urmărit penal pentru 24 de infracţiuni de abuz în serviciu, fiind acuzat că a împiedicat controale ale Curţii de Conturi şi că a creat un prejudiciu de 30 de milioane de euro, prin faptul că nu a emis sau nu a prelungit autorizaţia de construire a unor centrale eoliene.

Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii potrivit cărora Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a trei controale incluse în programul de activitate al acestei instituţii.

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a mai fost acuzat ca nu a respectat dispoziţiile legale care îl obligau să procedeze la emiterea, respectiv la prelungirea a 12 certificate de urbanism şi a autorizaţiilor de construire a unor centrale si generatoare eoliene, solicitate de două societăţi comerciale, prin aceste actiuni producând un prejudiciu de aproximativ 30.000.000 euro.

Comunicatul DNAAutor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
28 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza