Decizie amânată în cazul încetării mandatului de deputat a lui Petre Roman

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a amânat luarea unei decizii privind încetarea mandatului de deputat a liberalului Petre Roman, acuzat de de incompatibilitate de către Agenţia Naţională de Integritate.

Adăugat: 2 Februarie 2015
Ultima actualizare:2 Februarie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PNL a prezentat mai multe documente care arată că a respectat procedurile judiciare şi nu se confirmă acuzaţiile aduse de ANI.

Membrii Comisiei juridice au decis să propună Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor să ceară Agenţiei Naţionale de Integritate un nou punct de vedere în acest caz, pe baza documentelor prezentate de Petre Roman.

Amintim că pe 13 ianuarie, Tribunalul Bucureşti a respins definitiv solicitarea deputatului Petre Roman de reexaminare a deciziei de anulare a cererii de chemare în judecată a Agenţiei Naţionale de Integritate.

Petre Roman a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2014, însă nu la instanţa competentă să anuleze raportul ANI, respectiv Curtea de Apel Bucureşti.

Tribunalul Bucureşti i-a respins în 9 septembrie 2014 acţiunea.

"A fost vorba despre o simplă eroare, un incident procedural. Din greşeală, instanţa nu a luat în considerare faptul că domnul Roman nu a achitat taxa de timbru, întrucât nu ajunsese la dosarul instanţei. (...) La momentul la care a fost introdusă acţiunea, domnul Roman nu a fost asistat de avocat. Era normal să nu cunoască procedura. (...) Au fost depuse înscrisuri. (...) A plătit taxa de timbre însă dovada achitării nu fost depusă la dosar", a spus marţi avocata lui Petre Roman, Cristina Grecu, la Tribunalul Bucureşti, citată de Agerpres.

ANI a anunţat luni că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate în cazul deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.

Deputatul PNL Petre Roman a susţinut că a contestat la Curtea de Apel decizia ANI, afirmând că, din cauza unor aspecte tehnice legate de derularea acţiunii în instanţă, este posibil ca Agenţia să nu fie la curent cu faptul că procedura este în curs.

ANI a constatat, în martie 2014, că Petre Roman se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţine, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza