Decizia privind revocarea arestului la domiciliu a lui Mircea Băsescu, amânată

Judecătorii Tribunalului Constanţa au amânat pentru data de 27 februarie pronunţarea în cazul cererii formulate vineri de Mircea Băsescu şi Marian Capăţână, cu privire la revocarea măsurii arestului la domiciliu.

Adăugat: 21 Februarie 2015
Ultima actualizare:21 Februarie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Băsescu
trimite pe mail

Solicitarea a fost făcută de cei doi inculpaţi la termenul fixat de magistraţi pentru stabilirea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului la domiciliu, informează Agerpres.

Mircea Băsescu a susţinut în faţa instanţei că el nu reprezintă un pericol public, menţionând că Justiţia se face în sala de judecată, nu la televiziune.

Sursa citată aminzteşte că Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de către procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, iar în luna noiembrie a început derularea procesului.

Următorul termen pe fond al procesului a fost stabilit pentru 13 martie.

După ce au fost cercetaţi în stare de arest preventiv, judecătorii au înlocuit respectiva măsură cu cea a arestului la domiciliu.

În ianuarie 2015, judecătorii Tribunalul Constanţa au hotărât că Mircea Băsescu poate să plece de acasă la serviciu în două zile ale fiecărei săptămâni - luni şi miercuri, timp de câte trei ore - la o firmă din Portul Constanţa pe care acesta o administrează, potrivit Agerpres.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Februarie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza