De vineri, 19 mai, în vigoare noile tarife de referinţă pentru poliţele RCA

Tarifele de referinţă pentru poliţele RCA intră în vigoare începând de mâine.

Adăugat: 18 Mai 2017
Ultima actualizare:18 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei
trimite pe mail

Reprezentanţii ASF susţin că nu există motive întemeiate pentru creşteri semnificative ale preţurilor acestei asigurări, după ridicarea plafonării.

România ar fi riscat declanşarea unei proceduri de sancţionare din partea Comisiei Europene, dacă tarifele RCA ar fi fost în continuare plafonate, declară preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

"ASF ne-a spus 'noi am stabilit nişte tarife maximale'. Preţurile nu s-au dus până la maximum, erau substanţial sub acele nivele maxime. Piaţa totuşi a funcţionat /.../ pentru mai buna capitalizare a actorilor de pe piaţa şi lucrurile par să fi progresat în aceste şase luni în care a fost îngheţată piaţa. Acum au venit cu tarifele de referinţă. Aşteptările noastre sunt că nu va fi un şoc în piaţă şi că toate măsurile luate în perioada asta îşi vor arăta utilitatea. Dacă am fi extins plafonarea peste şase luni, da, exista un risc substanţial ca cei de la Comisia Europeană să declanşeze o procedură de infringement", a spus Bogdan Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului Concurenţei a mai precizat că, în câteva luni, instituţia pe care o conduce va finaliza şi o investigaţie pe piaţa asigurărilor, care s-ar putea solda cu amenzi foarte mari,  a transmis reporterul RRA, Florentina Varga.

Puteţi consulta documentul privind noile tarife RCA pe pagina noastră de internet, româniaactualităţi.ro.Autor:
Florentina Varga
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
18 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza