De luni, senatorii se intorc la munca

Senatul începe sesiunea extraordinară luni , iar şedinţa de plen are loc pe 24 august.

Adăugat: 14 August 2010
Ultima actualizare:14 August 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorii vot fi nevoiţi să-şi scurteze vacanţa de vară .Comisiile Senatului se vor reuni pe luni , urmând ca plenul să fie convocat în sesiune extraordinară pe 24 august.

 


De luni ,comisiile încep să lucreze proiectele de legi care trebuie să ajungă în plen. Presedintele Senatului , Mircea Geoană a declarat că plenul poate avea loc şi în alte zile, în afară de 24 august, dacă ordinea de zi a sesiunii extraordinare nu a fost epuizată.
 
 
 
 
Pe lângă cele trei proiecte solicitate de preşedintele Traian Băsescu, ce vizează legea ANI, accelerarea soluţionării proceselor şi mica reformă în justiţie, pe agenda plenului vor fi incluse şi câteva subiecte economice, solicitate de opoziţie, cum ar fi descentralizarea în domeniul sănătăţii, ordonanţa privind finanţele publice locale şi proiectul referitor la modificarea TVA.
 
 
 

"La propunerea grupurilor parlamentare PSD-PC şi PNL, Biroul Permanent al Senatului a aprobat în unanimitate dezbaterea în procedură de urgenţă a trei ordonanţe de urgenţă ale guvernului, de importanţă excepţională pentru mersul economiei şi pentru regimul fiscal şi financiar românesc", a declarat , Mircea Geoană.
 
 
 
 
"Este vorba de ordonanţa de urgenţă 58/2010 pentru modificarea şi completarea Codului Fiscal, ordonanţa de urgenţă numărul 48/2010 cu privire la descentralizarea în domeniul sănătăţii publice şi ordonanţa de urgenţă numărul 63/2010 privind finanţele publice locale" a specificat  preşedintele Senatului.
 
 
 

Amintim că Biroul Permanent al Senatului a adoptat dezbaterea în procedură de urgenţă a trei ordonanţe de urgenţă: 58 pentru codul fiscal, 48 privind descentralizarea în domeniul sănătăţii publice şi 63 privind finanţele publice locale, precum si Legea ANI si a Micii reforme in justitie.
 
 
 

"Am decis introducerea cererii de reexaminare a lui Traian Băsescu privind legea parteneriatului public-privat şi la solicitarea Guvernului. Am stabilit să dezbatem alte două texte, legea cu privire la organizarea şi exercitarea profesiei de avocat şi cea cu privire la legea gazelor", a mai precizat Mircea Geoană.
 


Autor:
Alexandru Cenuşoiu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
14 August 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza