De la 1 aprilie, cetăţenii din diaspora pot opta pentru votul prin corespondenţă

Cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate se vor putea înscrie în Registrul Electoral, începând cu data de 1 aprilie, inclusiv cu opţiunea votului prin corespondenţă - se arată într-un comunicat al Autorităţii Electorale Permanente.

Adăugat: 15 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autoritatea precizează că votul prin corespondenţă pentru alegătorii plecaţi din ţară va fi utilizat în premieră la scrutinul parlamentar din toamna aceasta, iar exercitarea lui se va face prin poştă.

asemenea, accesând adresa www.registrulelectoral.ro, fiecare alegător poate verifica dacă figurează în Registrul Electoral, poate contesta corectitudinea datelor cu care a fost înscris şi poate afla secţia de votare la care este arondat.

Persoanele neînscrise în Registrul Electoral vor putea vota doar la secţiile de pe lângă misiunile diplomatice, oficiile consulare şi institutele culturale din străinătate.

"Precizăm că înscrierea în Registrul electoral, începând cu data de 1 aprilie 2016, oferă o serie de avantaje alegătorilor. Fiind înscriși în Registrul electoral, veți putea opta să votați prin corespondență ori să fiți arondați unei secții de votare din apropierea locuinței. Astfel, nu va mai fi nevoie să vă deplasați la ambasadă, oficiul consular sau la institutul cultural unde sunt organizate obligatoriu secții de votare. Veți evita cozile și aglomerația, veți scurta timpul dedicat votării și veți reduce cheltuielile de deplasare la secțiile de votare la care pot vota persoanele neînregistrate în Registrul electoral.

AEP își propune să fie în dialog permanent cu dumneavoastră, pentru a vă putea sprijini în toate demersurile legate de exercitarea drepturilor electorale.

Știm că acolo unde vă aflați, departe de țară, doriți să vă implicați în deciziile care privesc România și să aveți un rol activ în evoluția democratică a țării. Noi suntem pregătiți să vă asigurăm condițiile necesare pentru a vă  putea exprima liber și neîngrădit dreptul de vot.

Ne puteți contacta la numerele de telefon afișate pe site și la adresa de e-mail comunicare@roaep.ro sau office@roaep.ro.", se arată în comunicatul Autorităţii Electorale Permanente.

AICI COMUNICATUL INTEGRALAutor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza