De dragul PNL, Iohannis renunţă la preşedinţia FDRG

Candidatul la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, renunţă la funcţia de preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România.

Adăugat: 23 Februarie 2013
Ultima actualizare:23 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În discursul rostit, sâmbătă, în cea de-a doua zi a Congresului PNL, Iohannis a precizat că îşi păstrează calitatea de membru al Forumului.

"Un loc aparte pentru mine l-a avut FDGR. Din 2002 am avut onoarea să fiu preşedinte al acestui for. Voi renunţa la această calitate, dar nu la cea de membru al FDGR. FDGR m-a format ca politician, aşa cum Liceul Brukenthal m-a format ca cetăţean", a declarat Klaus Iohannis, citat de Agerpres.

Iohannis a susţinut că cele mai bune şi mai ample proiecte le-a avut cu PNL şi a dat drept exemplu proiectul Capitala culturală europeană - Sibiu 2007 şi evenimentele olimpice din toamna anului 2009.

"Acestea, împreună cu convingerile mele politice şi cu invitaţia onorantă din partea d-lui Crin Antonescu, m-au făcut să vin în PNL. PNL este, momentan, foarte bine poziţionat pe scena politică românească. Eu cred că trebuie să câştigăm preşedinţia României cu candidatul Crin Antonescu, că trebuie să ajungem la rezultate excepţionale la alegerile europarlamentare care urmează, dar mai cu seamă la alegerile parlamentare din 2016 şi 2020 şi cred că trebuie să consolidăm poziţia PNL ca partidul dreptei din România. Aceasta este esenţa proiectului politic căruia m-am alăturat acum şi pentru atingerea acestui obiectiv împreună cu dvs, cu echipa preşedintelui-candidat Crin Antonescu, pentru acestea sunt în PNL", a  mai spus Klaus Iohannis.

El le-a mulţumit liberalilor pentru modul în care a fost primit şi i-a îndemnat să voteze favorabil moţiunea şi echipa propusă de candidatul la preşedinţia PNL, Crin Antonescu.

"Este o moţiune foarte bună şi o echipă care este capabilă să o pună în practică", a apreciat noul membru al liberalilor, la Congresul PNL.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Amalia Bojescu
Adăugat:
23 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza