"De ce are România o imagine publică atât de proastă"?

Scandalul "cărnii de cal" etichetată drept carne de vită a aruncat "o nouă pată pe obrazul României" mai ales că autorităţile de la Bucureşti au respins categoric acuzaţiile la adresa ţării noastre.

Adăugat: 26 Februarie 2013
Ultima actualizare:26 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

"De ce are România o imagine publică atât de proastă"?  este titlul sub care BBC a încercat să afle de ce se încearcă să se scoată România ţap ispăşitor pentru scandalul cărnii de cal vândute pe post de vită.

Jurnaliştii de la BBC au mai dorit să afle şi cât de reale sunt avertismentele lansate de autorităţile de la Londra în legătură cu numărul de imigranţi şi cu posibilitatea ca nivelul infracţional să crească.

BBC aminteşte că nu există nicio dovadă concretă că produsele din carne de cal care au ieşit din România aveau alte etichete.

De asemenea, jurnaliştii britanici apelează la istorici pentru a argumenta că problemele de imagine ale României au apărut înspre finalul secolului al XIX-lea, când călătorii se întorceau din Transilvania cu poveşti despre un tărâm ciudat.

BBC citează şi oameni de afaceri britanici care locuiesc în România şi care susţin că Marii Britanii ar trebui să-i fie ruşine de modul în care vorbeşte despre români.

Jurnaliştii BBC mai precizează că imaginea pe care o au unii despre România, de stat mafiot violent, este departe de adevăr, nivelul crimelor violente din Bucureşti fiind printre cele mai scăzute din Europa, dar că, în acelaşi timp, România rămâne, potrivit Transparency International, un stat corupt, în ciuda eforturilor de a-şi curăţa sistemul politic.

În plus, Amnesty International a criticat tratamentul acordat comunităţii rome, care reprezintă 10% din populaţia ţării - mai scrie BBC.

Nu este de mirare că mii de romi s-au mutat în alte ţări ale Uniunii Europene, inclusiv în Regatul Unit, remarcă trimisul RRA, la Londra.Autor:
Dan Vasiliu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza