D.Constantin către hipermarketuri: Vor fi aplicate cele mai dure sancţiuni

Ministrul Agriculturii declară că, bilunar, va compara câteva produse de bază - carne, lapte, ouă, făină, orez, zahăr şi ulei - pentru a monitoriza dinamica preţurilor la raft pentru produsele alimentare cu TVA scăzut.

Adăugat: 30 Aprilie 2015
Ultima actualizare:30 Aprilie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constantin, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

Vor fi aplicate cele mai dure sancţiuni pentru cei care merg într-o direcţie greşită, a declarat astăzi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în contextul reducerii TVA la alimente la 9% de la 1 iunie.

El a precizat, după o întâlnire cu reprezentanţii unui mare lanţ de hipermarketuri din România, că, bilunar, va compara câteva produse de bază - carne, lapte, ouă, făină, orez, zahăr şi ulei - pentru a monitoriza dinamica preţurilor la raft pentru produsele alimentare cu TVA scăzut.

"Vom primi toate sesizările cetăţenilor şi le vom analiza cu responsabilitate. Şi, dacă lucrurile vor merge într-o direcţie pe care sunt convins că nu ne-o dorim - repet un lucru esenţial, nu am spus ilegală, ci într-o direcţie cel puţin incorectă faţă de cetăţeni, faţă de consumatori - atunci vom căuta cele mai dure sancţiuni, măsuri astfel încât lucrurile să revină şi să ne atingem obiectivele pe care ni le-am asumat", a spus Daniel Constantin.

Marius Duncă, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, prezent la întălnire, a precizat că a primit câteva zeci de reclamaţii privind preţuri nejustificat de mari.

El a precizat că, în cazul încălcării legislaţiei, se vor aplica amenzi contravenţionale de la 5.000 la 100.000 lei.

Conform reclamaţiilor primite de Protecţia Consumatorilor, unii comercianţi măresc nejustificat preţurile, pentru ca, în urma reducerii de TVA de la 1 iunie, produsele să rămână cu preţurile actuale.Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Aprilie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza