Data la care România va adera la zona euro, stabilită prin dezbatere publică

Preşedintele Traian Băsescu se pronunţă pentru o dezbatere publică asupra termenului la care România ar urma să adopte moneda euro. Foto:Agerpres

Adăugat: 13 Aprilie 2011
Ultima actualizare:13 Aprilie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aflat în vizită oficială pentru două zile, în Estonia, şeful statului s-a referit şi la  momentul în care România va urma să adopte moneda euro.
 

 

Traian Băsescu a discutat  cu omologul său, Toomas Hendrik Ilves, despre primele efecte ale adoptării de către această ţară, la începutul anului, a monedei unice europene.  


Preşedintele României,  Traian Băsescu a precizat  în acest sens ,  că obiectivul României de aderare la zona euro, pentru anul 2015, este încă valabil.


 Şeful statului a precizat însă că acesta trebuie reanalizat, prin prisma crizei economice.


"În perioada următoare voi declanşa o discuţie la nivelul Băncii Naţionale, a guvernului, a analiştilor, dacă este bine să ne menţinem obiectivul 2015 sau trebuie să ne ridicăm performanţele economiei la un nivel care să ne asigure performanţă şi în interiorul zonei euro", a anunţat Traian Băsescu.


La rândul său, preşedintele Estoniei a vorbit despre avantajele pe care le-au avut cetăţenii după aderarea ţării sale la zona euro la începutul acestui an.  


"Fiind în zona euro, am eliminat teama oamenilor cu privire la deprecierea monedei naţionale. Îngrijorarea îi apăsa în special pe aceia care aveau credite în euro, pentru că o devalorizare a monedei naţionale însemna o creştere semnificativă a ratelor de plată. Un alt aspet pozitiv al acestui proces se referă la creşterea încrederii investitorilor, care a determinat sporirea numărului investiţiilor", a explicat la rîndul lui, Toomas Hendrik Ilves, citat de redactorul RRA.


 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Aprilie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza