Darius Vâlcov, sub control judiciar

UPDATE Darius Valcov va fi eliberat din arest şi cercetat sub control judiciar, în dosarul in care este acuzat de fapte de trafic de influenţă.

Adăugat: 23 Iunie 2015
Ultima actualizare:24 Iunie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Decizia a fost luată marţi seară, de Instanţa Supremă.

De menţionat că fostul ministru al Finanţelor Darius Vâlcov a fost adus marţi dimineaţă din arest la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a i se comunica că procurorii au extins urmărirea penală pe numele său pentru o nouă faptă.

În 3 iunie, DNA a informat că procurorii au dispus efectuarea urmăririi penale faţă de Darius Vâlcov, la data faptei senator, cu privire la trafic de influenţă, într-un nou dosar.

Potrivit DNA, în primăvara anului 2014, anterior semnării în iulie 2014, a unui contract având ca obiect reabilitarea reţelei de apă şi canalizare din două localităţi din judeţul Olt, Darius Vâlcov i-a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fără TVA, ce urmau a fi încasate de societatea reprezentată de acesta, în urma încheierii contractului cu SC Compania de Apă Olt SA, respectiv 1.700.000 lei.

"Banii au fost pretinşi în schimbul intervenţiei suspectului Vâlcov pe lângă factori de decizie din cadrul SC Compania de Apă Olt SA, astfel încât societatea pe care o reprezenta denunţătorul să încheie acel contract şi să primească banii la timp. Ulterior, suspectul Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de 1.700.000 lei, în două tranşe (în luna septembrie 2014 şi în luna februarie 2015)" susţin procurorii, conform comunicatului transmis la acea dată.
 Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Iunie 2015
Ultima actualizare:
24 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza