Daniel Horodniceanu, aviz pozitiv pentru funcţia de procuror şef al DIICOT

Actual procuror-şef al DIICOT Iaşi, Daniel Horodniceanu, a primit cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă", pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT.

Adăugat: 4 Mai 2015
Ultima actualizare:4 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Horodniceanu. Sursa: Agerpres
trimite pe mail

Daniel Horodniceanu a primit, astăzi, aviz favorabil din partea Consiliului Superior al Magistraturii în vederea ocupării funcţiei de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Actual procuror-şef al DIICOT Iaşi, el a primit cinci voturi "pentru" şi două "împotrivă".

Procurorul Daniel Horodniceanu a declarat că doreşte îmbunăţirea imaginii DIICOT, o evaluare a tuturor procurorilor, înlăturarea scurgerii de informaţii din dosare, dar şi o relaţie mai bună cu mass-media.

Întrebat de membrii CSM, într-un caz ipotetic, ce măsuri ar lua dacă ar afla că un procuror ar discuta despre dosare cu un politician, Daniel Horodniceanu a spus că mai întâi ar verifica de când durează relaţiile celor doi, respectiv înainte de numirea în funcţie a procurorului respectiv, şi, dacă s-ar impune, ar sesiza procurorul general pentru o eventuală acţiune disciplinară.

Daniel Horodniceanu a răspuns după primirea avizului şi întrebărilor ziariştilor.

Acesta a spus că nu îl cunoaşte pe primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA pentru mai multe infracţiuni de corupţie.

Procurorul a răspuns că ultima dată l-a văzut pe edil în urmă cu trei ani pe un stadion unde alergau alături de mai multe zeci de persoane.

Pe de altă parte, ministrul Justiţiei apreciază că Daniel Horodniceanu a demonstrat o bună cunoaştere a DIICOT, maturitate şi echilibru în soluţiile propuse.

Robert Cazanciuc a subliniat că şeful DIICOT Iaşi este un om de echipă, cu performanţe, care nu are altă agendă, decât cea a DIICOT.

După avizul procurorilor din CSM, ultimul cuvânt pentru numirea la şefia Direcţiei îi aparţine şefului statului.

Cine este Daniel Horodniceanu

Horodniceanu are o vechime în funcţia de procuror de 16 ani, din care 6 ani în funcţii de conducere.

În prezent este procuror-şef al Serviciului Teritorial Iaşi al DIICOT. A fost procuror-şef al Biroului Teritorial Iaşi - DIICOT, în perioada iunie 2006 - iunie 2009, respectiv procuror-şef al Serviciului Teritorial Iaşi - DIICOT în perioada iunie 2012 - 2015.

De asemenea, a fost formator în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii în probleme de etică şi deontologie profesională a magistratului; formator în domeniul ascultării copilului în cadrul procedurilor judiciare, precum şi în domeniul protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane.

VEZI CV-ul complet

A absolvit cursuri postuniversitare în domeniul dreptului penal, al eticii şi deontologiei profesionale a magistraţilor, protecţiei victimelor infracţiunilor de violenţă şi trafic de persoane, infracţionalităţii informatice, consolidării capacităţii sistemului judiciar din România de a face faţă noilor provocări legislative şi instituţionale.

A semnat mai multe articole de specialitate juridică.
 Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
4 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza