Daniel Funeriu : Sper ca politicienii să înţeleagă gestul învăţătoarei Cristina Anghel

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, crede că, protestul învăţătoarei Cristina Anghel, este un protest împotriva arbitrariului din viaţa tuturor românilor.

Adăugat: 22 Octombrie 2010
Ultima actualizare:22 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Daniel Funeriu a declarat, astăzi, la Radio România Actualităţi,în cadrul emisiunii "Actualitatea în dezbatere" că, înţelege acest gest împotriva arbitrariului din viaţa profesorilor, din viaţa tuturor românilor de fapt şi va încerca să implementeze un sistem educaţional care sã fie foarte predictibil pentru profesori, atât în ceea ce priveşte formarea profesionalã, cariera, promovarea în cariera didacticã, cât  şi în ceea ce priveşte salarizarea.


El a făcut un nou apel, cerându-i învăţătoarei Cristina Anghel să se oprească din  aceastã formã de protest, extremã, care îi periclitează viaţa.


Ministrul Educaţiei a făcut, totodată şi un apel către toţi ,, actorii politici “ cerându-le să înţeleagă gestul acestui cadru didactic şi să nu-l exploateze politic.


“Sper ca toţi actorii din aceasta cuşcã cu lei, care este viaţa publicã din România - sigur, ar trebui sã fie o cuşcã cu lei, din pãcate, e un fel de ţarc cu hiene, uneori, dar (…) fac un apel cãtre ei sã înţeleagã cã, gestul doamnei Anghel nu trebuie exploatat politic şi ar fi tragic pentru sãnãtatea vieţii publice din România dacã (…) cineva ar încerca sã recupereze politic acest gest “ a  afirmat Daniel Funeriu.
 

În opinia ministrului, atât profesorii, copiii, cât şi pãrinţii trebuie sã cunoască care le va fi parcursul educaţional şi, a mai adăugat acesta ,schimbările făcute în ultimele luni nu sunt nefundamentate.


România are nevoie de oameni competenţi în Educaţie.


Fostul ministru al educaţiei, Andrei Marga, a declarat, vineri, în aceeaşi emisiune, la Radio România  Actualităţi, că ar fi mai bine ca  actualul minister sã nu facã nimic, pentru cã nu se pricepe.


“România rãmâne de la o zi la alta în urmã faţã de toate ţãrile. Şi (…) toate documentele pregãtite de aceastã echipã sunt eminamente nişte erori conceptuale, nişte produse ale ignoranţei. Sunt, eminamente, produsul unor diletanţi care se dau specialişti  “ a mai spus Andrei Marga.

 

 

Dascălii au reluat, vineri, pichetarea Ministerului Educaţiei. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi de proiectul legii salarizării unitare şi de intenţia guvernului de a-şi asuma răspunderea asupra Legii educaţiei.


Potrivit liderilor sindicali, protestul s-ar putea prelungi şi săptămâna viitoare, în condiţiile în care revendicările nu vor fi soluţionate.


Proteste similare au loc, vineri, în mai multe localităţi din ţară, iar o profesoară din Fălticeni a intrat în greva foamei, în semn de solidaritate cu învăţătoarea din Caracal care a recurs la această formă de protest încă de acum 60 de zile             Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruta Obrejan
Reporter:
Silvia Ilieş
Adăugat:
22 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza