Daniel Funeriu, ministrul Educaţiei

"Ministerul Educaţiei nu susţine practicile dăunătoare din trecut, legate de interesele imobiliare şi ale fabricilor de diplome create în urma desfiinţării şcolilor profesionale".

Adăugat: 2 Decembrie 2011
Ultima actualizare:2 Decembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, susţine că desfiinţarea şcolilor profesionale este o greşeală care nu a făcut decât să pună cât mai mulţi tineri pe drumueri.

"Desfiinţarea şcolilor profesionale a fost făcută cu unicul scop de a duce cât mai mulţi tineri pe un drum care nu este al lor, bacalaureat şi universitate, pentru ca fabricile de diplome să aibă cât mai mulţi clienţi pe care să-i jupoaie de bani. Aceasta a fost politica iresponsabilă dusă la nivelul acestui minister în trecut. Acest lucru a însemnat un rău imens făcut României",  a declarat ministrul Educaţiei.

Daniel Funeriu a adăugat că pentru îndreptarea situaţiei, prevederile legii educaţiei naţionale vin să repună pe picioare învăţământul profesional din România "cu rezultate care se vor vedea foarte curând".

Funeriu a mai spus că învăţământul profesional şi tehnic în domeniul agriculturii trebuie să fie o componentă esenţială a  învăţământului profesional.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Decembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza