Daniel Funeriu: Majoritatea copiilor merg în şcoli autorizate sanitar

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, crede că noul an şcolar va fi unul dintre cele mai bune şi totodată un pas spre normalitate.

Adăugat: 10 Septembrie 2010
Ultima actualizare:10 Septembrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Calitatea învăţamântului românesc nu va fi afectată, în noul an şcolar de disponibilizarea celor 10.000 de angajaţi din sistemul educaţional susţine ministrul educaţiei, Daniel Funeriu.


El a anunţat că peste 90% dintre copii vor merge în şcoli autorizate sanitar şi că  nici o şcoală nu va fi închisă, dacă copiii din anumite zone nu pot fi transportaţi într-o altă unitate şcolară.

 
Ministrul Educaţiei a declarat că, numărul de norme destinat cadrelor didactice necalificate a fost redus cu 60%, iar cel ocupat de cadrele didactice pensionare a fost redus cu 52%.


El susţine că numărul de normelor destinate cadrelor didactice titulare a crescut cu 4.000 faţă de anul trecut.


Daniel Funeriu a mai anunţat că, şi în acest an şcolar, toţi elevii din învăţământul obligatoriu vor primi manuale gratuite, dintre care 20% vor fi manuale noi.


De asemenea, peste  650 de mii de copii vor primi rechizite gratuite  încă din primele zile ale noului an şcolar. Copiii care beneficiază de aceste rechizite aparţin păturilor sociale defavorizate.


În ceea ce priveşte asigurarea transportului şcolar se va face o realocare a autovehiculelor pe baza analizelor din judeţe, dar se vor achiziţiona  şi aproximativ 200 de noi microbuze, a mai spus ministrul.


Referindu-se la programul - Bani de liceu - Daniel Funeriu a precizat că aproximativ 125.000 de elevi  se regăsesc în acest program şi vor primi lunar 180 de lei.
 Autor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Cristina Iliescu
Adăugat:
10 Septembrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza