Daniel Constantin: Vor continua controalele la carne

Ministrul Agriculturii consideră că este puţin probabil ca produse din carne alterată să fi ajuns pe rafturile magazinelor, şi anunţă că vor continua controalele.

Adăugat: 14 Martie 2014
Ultima actualizare:14 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Daniel Constatin, ministrul Agriculturii
trimite pe mail

El a precizat că aceste controale vor fi efectuate atât de medicii veterinari cât şi de către inspectorii de la Agenţia Naţională de Protecţia a Consumatorilor.

Într-un interviu pentru RRA, Daniel Constantin, a spus  că e atât în interesul consumatorilor, cât şi a producătorilor corecţi să se identifice cât mai repede persoanele şi firmele responsabile de situaţia anchetată de procurorii DIICOT. 

"Cred că este un mesaj şi către cei care încă mai au intenţii de a merge către această zonă de evaziune fiscală. Discutam chiar zilele trecute cu marii producători, cu producătorii care sigur că se tem acum să nu fie afectaţi de această iritare a populaţiei că ar putea exista şi o marfă necorespunzătoare la vânzare. Este şi intenţia lor, a marilor producători, ca cei care sunt vinovaţi să fie cunoscuţi cât mai repede, astfel încât cei care sunt corecţi şi care se luptă cu evaziunea fiscală, concurenţă neloială ş.a. m.d. să poată să fie recunoscuţi de către consumatori şi să meargă în continuare cu produsele lor", a afirmat ministrul Agriculturii.

La rândul său, Vladimir Mănăstireanu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că a comunicat deja DIICOT toate neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari,

"Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor este autoritate de suport în ancheta organelor pe fraudă fiscală. La solicitarea DIICOT, autoritatea a efectuat controale în judeţele indicate de această instituţie şi la unităţile indicate de această instituţie. Tot ce a fost găsit în depozite a fost reţinut în acele depozite. Acum, suntem în următoarea fază: noi tot ceea ce am constatat, pentru că activitatea noastră şi rezultatul activităţii noastre sunt probe în dosar, am comunicat către DIICOT, toate neregulile constatate de inspectorii sanitari veterinari în judeţul unde au fost solicitaţi", a precizat Mănăstireanu, citat de Agerpres.Autor:
Carmen Valică
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza