Daniel Constantin: Şefia Senatului revine PC, potrivit Acordului dintre PSD, PNL şi PC

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a dat publicităţii textul acordului politic încheiat între PSD, PNL şi PC în martie 2012, potrivit căruia, după alegerile parlamentare, funcţia de preşedinte al Senatului revenea conservatorilor.

Adăugat: 13 Februarie 2014
Ultima actualizare:14 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: De la stânga la dreapta: Daniel Constantin,Crin Antonescu şi Victor Ponta
trimite pe mail

Liderul PC a ales să facă public acordul în urma declaraţiei liderului PNL, Crin Antonescu.

"Pentru a înlătura orice dubiu, am luat decizia prezentării publice a documentului semnat împreună cu domnul Crin Antonescu, în martie 2012, care arată negru pe alb că funcţia de preşedinte al Senatului revenea Partidului Conservator, nu "în anumite condiţii", aşa cum susţinea domnia sa", se arată în comunicatul remis Mediafax, de preşedintele PC.

Constantin susţine că a luat decizia prezentării publice a acestui document "ca urmare a dezinformării propagate în plan public în legătură cu ponderea Partidului.

"În ciuda acestui angajament politic, am acceptat cedarea funcţiei către domnul Antonescu pentru a potenţa candidatura acestuia la funcţia supremă în stat, în spiritul parteneriatului din USL", precizează liderul conservatorilor.

"Accentuez că nu exista intenţia ca Partidul Conservator să preia funcţia deţinută de domnul Antonescu şi că am facut această precizare strict în ideea unei corecte informări", a subliniat Constantin.

Acordul politic USL

Acordul politic PNL şi PC

Daniel Constantin a făcut public şi conţinutul  "Acordului politic PSD, PNL şi PC", semnat în martie 2012 de Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin. în care se arată că "la următoarele alegeri prezidenţiale, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al României revine Partidului Naţional Liberal".

De asemenea, "după următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Prim Ministru al Guvernului României revine Partidului Social Democrat".

"După următoarele alegeri parlamentare, anticipate, la termen sau amânate, nominalizarea USL pentru funcţia de Preşedinte al Senatului revine Partidului Conservator", se mai arată în documentul semnat în martie 2012. Totodată, se prevede că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor revine PSD.

"Pentru repartizarea tuturor funcţiilor numite la nivelul administraţiei centrale şi guvernamentale care vor reveni USL după următoarele alegeri parlamentare, anticipate sau la termen, se va respecta următoarea proporţie: PSD 50%, PNL 40% şi PC 10%", se mai arată în documentul, publicat de Mediafax.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Februarie 2014
Ultima actualizare:
14 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza