Daniel Constantin, preşedintele PC

"Ziua de 21 decembrie reprezintă o zi istorică pentru toţi românii. Această zi marchează începutul Revoluţiei române din anul 1989, la Bucureşti, ce a dus la înlăturarea regimului comunist, condus de Nicolae Ceauşescu".

Adăugat: 21 Decembrie 2013
Ultima actualizare:21 Decembrie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

 Ziua de 21 decembrie este o zi istorică pentru români deoarece marchează începutul Revoluţiei din decembrie 1989 la Bucureşti, după evenimentele de la Timişoara, este de părere preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

Liderul PC a transmis sâmbătă un mesaj postat prin intermediul reţelelor de socializare.

"Ziua de 21 decembrie reprezintă o zi istorică pentru toţi românii. Această zi marchează începutul Revoluţiei române din anul 1989, la Bucureşti, ce a dus la înlăturarea regimului comunist, condus de Nicolae Ceauşescu. În urmă cu 24 de ani, la Bucureşti, Nicolae Ceauşescu a convocat un mare miting în sprijinul poziţiei sale faţă de evenimentele de la Timişoara. Ulterior, mitingul a devenit unul anticomunist, mulţimea rupând cordoanele forţelor de ordine. Pe tot parcursul zilei, mulţi oameni, în general tineri, au manifestat împotriva regimului. În Piaţa Romană şi la Sala Dalles, forţele de ordine au operat arestări şi au tras în manifestanţi. Sute de persoane s-au regrupat la Universitate unde au ridicat baricade, care au fost sparte cu tancurile, manifestanţii fiind împrăştiaţi", aminteşte Daniel Constantin, citat de Agerpres.

Împlinirea a 24 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 se marchează în întreaga ţară prin depuneri de coroane de flori şi ceremonii organizate de autorităţile localAutor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
21 Decembrie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza