Daniel Constantin, ministrul Agriculturii

"Propunerea este să introducem, experimental, la pâine, pentru tot lanţul de producţie, un TVA redus de 9%, undeva pe parcursul anului 2013, cel mai probabil în al doilea semestru".

Adăugat: 15 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:15 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul Conservator propune reducerea taxei pe valoarea adăugată la pâine, de la 24 la 9%.

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a afirmat că reducerea la TVA 9% va fi aplicată pe tot lanţul de producţie - la cereale, morărit şi la panificaţie. 

Potrivit lui Daniel Constantin, prin acest proiect  se doreşte creşterea bazei de impozitare şi reducerea evaziunii fiscale  situate,  în România, în jurul valorii de 70% în domeniul panificaţiei.

"Am făcut calcule, avem câteva cifre pe care le supunem atenţiei. E o discuţie destul de avansată între Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor (...) propunerea este să introducem undeva pe parcursul anului 2013, cel mai probabil în al doilea semestru, experimental la pâine, pentru tot lanţul de producţie, un TVA redus de 9% - asta înseamnă la cereale, la morărit şi panificaţie la acele produse destinate exclusiv consumului de pâine, pentru că acolo se înregistrează o evaziune fiscală foarte mare", a precizat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii.

El a spus că în prezent evaziunea fiscală în acest domeniu este de 70%, iar prin reducerea TVA ar creşte baza de impozitare şi s-ar putea compensa acele sume care nu s-ar încasa la bugetul de stat.
   


 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza