Dăncilă: Veniturile pensionarilor nu vor depinde de indicatorii macroeconomici

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că veniturile pensionarilor nu vor depinde niciodată de indicatorii macroeconomici.

Adăugat: 1 Septembrie 2019
Ultima actualizare:1 Septembrie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a spus, la Constanţa, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai organizaţiei de pensionari a PSD, că au discutat despre probleme de interes comun. Viorica Dăncilă a avut parte şi de un grup de protestatari la intrarea în sala în care s-a ţinut evenimentul.

Premierul Viorica Dăncilă susţine că există banii necesari pentru plata tuturor veniturilor pensionarilor majorate de astăzi.

Prim-ministrul a arătat că nicio măsură a guvernului nu a fost şi nu va fi implementată în lipsa fondurilor bugetare necesare.

Creşterea punctului de pensie şi a pensiei minime este dovada responsabilităţii guvernului social-democrat, a afirmat prim-ministrul, care, totodată, i-a asigurat pe pensionari că actualul executiv le va fi întotdeauna un partener.

Viorica Dăncilă: Fac un apel către cei care vin în spaţiul public şi spun: nu mai sunt bani pentru pensii şi salarii. Nu pot să-i înţeleg. Sunt pensionari în ţara aceasta care trăiesc de la pensie la pensie. Cât de cinic poţi să fii să îi spui: nu mai sunt bani de pensii şi un pensionar să nu îşi mai ia pensia. Dar aşa le place, să se joace cu soarta oamenilor, cu sentimentele oamenilor. Sunt oameni care au învăţat să conjunge doar verbul "a tăia": tăiem pensii, tăiem salarii.

Primul ministru a mai spus că nu va demisiona din funcţie, însă a precizat că dacă o moţiune de cenzură ar avea succes, decizia parlamentului va fi respectată.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Septembrie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza