Dăncilă: România este gata să facă faţă provocărilor de securitate din regiune

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat, la întâlnire cu secretarul general NATO, că România rămâne un aliat de încredere al Alianței, care va continua să-şi îndeplinească responsabilităţile în cadrul NATO.

Adăugat: 24 Ianuarie 2019
Ultima actualizare:24 Ianuarie 2019

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă şi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, au avut, ieri, la Bruxelles, o întrevedere, cu ocazia preluării de către România a Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene.

Cei doi au prezentat priorităţile în colaborarea dintre Uniune şi Alianţă, iar premierul a dat asigurări că România este gata să facă faţă provocărilor de securitate din regiune.

Programul zilei a cuprins şi participarea la o ceremonie de Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

În prima zi a vizitei de lucru la Bruxelles, premierul Viorica Dăncilă a participat la ceremonia oficială dedicată Ziuei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului.

Şeful guvernului spunea că România şi-a propus ca obiectiv la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene coeziunea valorilor comune, iar combaterea rasismului, intoleranţei şi descurajarea discursului bazat pe ură vor fi teme ale mandatului.

Tot ieri, premierul Viorica Dăncilă a avut la sediul Alianţei Nord-Atlantice o întrevedere cu secretarul general, Jens Stoltenberg.

Discuţiile au vizat securitatea din regiune cu accent pe evoluţiile din zona Mării Negre, dar şi apărarea pe flancul estic.

Premierul Viorica Dăncilă a subliniat că România rămâne un aliat de încredere al NATO, care va continua să-şi îndeplinească responsabilităţile în cadrul Alianţei.

Viorica Dăncilă: Am transmis susţinerea Guvernului României faţă de progresele importante obţinute în procesul de adaptare a NATO la noile realităţi. Am subliniat că securitatea la Marea Neagră este parte integrantă din securitatea spaţiului euroatlantic şi că Alianţa are nevoie de o abordare strategică în această regiune.

Sceretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spunea că România este un aliat solid şi apreciat.

El a salutat decizia ţării noastre de a aloca 2% din PIB pentru apărare şi modernizarea forţelor armate.

Jens Stoltenberg: Parteneriatul a fost important atât pentru NATO, cât şi pentru România. Aţi contribuit la întărirea securităţii comune în diferite modalităţi, iar contribuţiile dumneavoastră ne fac să fim mai puternici şi mai siguri.

Vizita premierului român la Bruxelles continuă astăzi, cu prezentarea priorităţilor Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, în cadrul sesiunii plenare a Comitetului Economic şi Social European.

Premierul Viorica Dăncilă are programată şi o întâlnire cu preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni, Serghei Stanișev.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 Ianuarie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza