Dăncilă: România are probleme în privinţa atragerii de fonduri europene

Premierul Viorica Dăncilă a recunoscut, aseară, într-un interviu televizat că România are probleme în privinţa atragerii de fonduri europene.

Adăugat: 16 Februarie 2018
Ultima actualizare:16 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Şefa Guvernului a declarat că există un risc de dezangajare la fonduri europene de peste 800 de milioane de euro, pe Programul Operaţional Regional.

Potrivit premierului, o atenţie specială trebuie acordată atragerii fondurilor europene, în contextul în care, anul trecut, au fost acreditate autorităţile de management şi au fost lansate ghidurile pentru aceste fonduri:

"A fost foarte greu pentru că în 2016, noi nu aveam nicio autoritate de management acreditată, deci nu puteam lua bani de la UE şi, cu toate acestea, în 2017, am reuşit o rată de absorbţie de 11%. Mulţi au spus că este o rată de absorbţie mică. Da, şi noi ne-am fi dorit mai mult. Dar totuşi, ca procent de absorbţie suntem deasupra unor ţări puternice, cum este Germania, Franţa, Austria sau Italia. Bineînţeles că ne dorim ca până în 2020, să ajungem la un procent al ratei de absorbţie de 72,5%, iar până în 2023, pe regula "m+3" să luăm toţi banii care ni se cuvin de la UE", a spus premierul.

Viorica Dăncilă a adăugat că există probleme mari cu spitalele regionale de la Craiova şi Cluj, unde s-a descoperit că terenul este insuficient.

În cazul liniei de metrou Gara de Nord - Otopeni, actele sunt incomplete şi ar putea fi trimise înapoi de către oficialii de la Bruxelles, a precizat Viorica Dăncilă.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza