Dăncilă acuză opoziţia că a încercat să preia puterea prin mijloace nedemocratice

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a observat un asalt îndreptat împotriva unor instituţii ale statului, prima ţintă fiind Jandarmeria, şi le-a cerut miniştrilor şi şefilor instituţiilor din subordine să evite conflictele.

Adăugat: 24 August 2018
Ultima actualizare:24 August 2018

Politica Romaneasca
Foto: Viorica Dăncilă, premierul României
trimite pe mail

Premierul Viorica Dăncilă a avut ieri prima reacţie privind protestele de acum două săptămâni din Piaţa Victoriei, acuzând opoziţia că a încercat să preia puterea prin alte mijloace, după ce nu a reuşit la alegeri.

Ea a precizat că a observat un asalt îndreptat împotriva unor instituţii ale statului, prima ţintă fiind Jandarmeria, şi le-a cerut miniştrilor şi şefilor instituţiilor din subordine să evite conflictele.

"Apelul meu la toţi miniştrii, dar şi la toţi şefii instituţiilor din subordine, este să evite această spirală a conflictului în care încearcă să ne atragă cei care nu au fost capabili să câştige puterea în alegeri şi care acum încearcă să dobândească această putere prin alte mijloace, nedemocratice. Răspunsul nostru la toate aceste provocări trebuie să fie faptele şi proiectele concrete pentru români", a spus Dăncilă.

În replică, liderul PNL, Ludovic Orban, îi reproşează premierului că nu-şi asumă responsabilitatea pentru acţiunile în forţă ale jandarmilor şi efectele lor asupra protestatarilor.

Într-un comunicat difuzat ieri, el mai susţine că liberalii vor relua solicitarea de audiere în parlament a ministrului afacerilor interne, Carmen Dan, împreună cu prefectul Capitalei şi şefii forţelor de ordine care au intervenit în Piaţa Victoriei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
24 August 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza