Dan Voiculescu: Voi pune bazele unui ONG care va investiga activităţile lui Traian Băsescu

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a anunţat că a pus bazele unei organizaţii neguvernamentale care are ca scop scoaterea la iveală "a activităţilor lui Traian Băsescu de după 1989".

Adăugat: 6 Iulie 2014
Ultima actualizare:7 Iulie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Voiculescu, preşedintele fondator la PC
trimite pe mail

Voiculescu a făcut aceastp declarţie, duminică-seara, într-o conferinţă de presă, precizează Agerpres.

"Am pus bazele primei organizaţii neguvernamentale care va avea ca obiect de activitate descoperirea şi scoaterea la iveală a tuturor activităţilor lui Traian Băsescu de după 1989 şi mai ales din ultimii zece ani, de când este preşedintele României", a afirmat Voiculescu.

Acesta a precizat că organizaţia va lucra în sistemul legal al ONG-urilor.

"Va fi o organizaţie de investigaţii şi cu metode legale va încerca să aducă în faţa opiniei publice şi a instituţiilor statului toate activităţile lui Traian Băsescu", a spus acesta.

Chiar de la începutul conferinţei, Dan Voiculescu a precizat că nu va răspunde decât întrebărilor pe teme politice, nu şi celor legate de dosarele în care este implicat, având în vedere existenţa unei ordonanţe de control judiciar pe numele său.

"Nu mi se spune direct, dar cred că aşa este corect, să mă abţin la a comenta procesele", a explicat Voiculescu.

El a susţinut însă că nu există nicio probă materială în ceea ce îl priveşte.

"Am stat să mă gândesc. Ştiind că nu am făcut nimic, că nu sunt cu nimic vinovat, că în toate dosarele nu există nicio probă materială directă sau indirectă la adresa mea. Am făcut o analiză şi o introspecţie interioară. După ce Antena 3 a difuzat probele care au stat probabil la baza arestării fratelui preşedintelui României, a pornit o avalanşă, o răbufnire a unui grup de oameni care imediat au declanşat fel de fel de atacuri nefondate şi nebazate pe nimic concret. Îmi doresc ca România să devină un stat de drept autentic, în care libertatea persoanei e apărată, în care procurorii şi judecătorii sunt echidistanţi", a mai afirmat Voiculescu, potrivit sursei citate.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
6 Iulie 2014
Ultima actualizare:
7 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza