Dan Voiculescu sprijină bugetarii care vor să ajungă la CEDO

Bugetarii care vor să dea statul român în judecată la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, vor fi sprijiniţi de senatorul conservator, Dan Voiculescu.

Adăugat: 13 Octombrie 2011
Ultima actualizare:13 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Senatorul Dan Voiculescu consideră că puterea politică şi-a subordonat în mod oficial puterea judecătorească prin amânarea, până în 2016, a executării hotărârilor judecatoreşti definitive şi irevocabile, prin care anumite categorii de bugetari îşi pot recupera drepturile salariale.
    
"Nu mai e timp de proteste retorice sau acţiuni formale. Nu ne confruntăm cu abuzuri accidentale, ci cu o strategie premeditată de limitare a drepturilor civile. PDL desfiinţează sistematic statul de drept", susţine Dan Voiculescu.
    
El crede  că singura modalitate reală de apărare a drepturilor este  sesizarea instanţelor internaţionale.

"Concret, în cazul bugetarilor cărora statul le refuză abuziv drepturile câştigate în instanţă, consider că este necesară o acţiune colectivă la Curtea Europeană a Drepturilor Omului", afirmă Voiculescu.

În consecinţă, împreună cu un grup de organizaţii nonguvernamentale, Dan Voiculescu va  sprijini toate persoanele cărora li se refuză drepturile salariale recunoscute de justiţie şi care doresc consultanţă juridică pentru un demers la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

La adresa de mail  office@facias.org, bugetarii se pot înscrie pentru a participa la acţiunea colectivă ce va fi declanşata la CEDO dacă decizia privind amânarea executării hotărârilor judecătoreşti până în 2016 va intra în vigoare.
    
"Doar acţionând rapid şi solidar putem descuraja demersurile abuzive ale acestui regim care, până acum, a profitat constant de lipsa unei reacţii civice consistente”, a declarat Dan Voiculescu.

Recuperarea drepturile salariale, amânate până în 2016

Deputaţii au adoptat proiectul de lege care stabileşte prelungirea termenului de plată a unor sume de bani pe care unii bugetari le-au câştigat în instanţă, astfel că bugetarii urmează să primească banii, eşalonat, până în 2016.

Potrivit proiectului de lege, în 2012 bugetarii vor primi 5% din valoarea titlului executoriu, în 2013, 10%, în 2014 şi 2015, câte 25%, iar în anul 2016 vor primi ultima parte a banilor, respectiv 35%.

Decizia a fost luată cu 143 de voturi favorabile, 108 împotrivă şi patru abţineri.
 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
13 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza