Dan Voiculescu cere refacerea scrisorii de convocare a Parlamentului

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, cel care asigurã preşedinţia Senatului în aceastã perioadã, îi cere preşedintelui Bãsescu sã reformuleze solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare.

Adăugat: 28 Iulie 2010
Ultima actualizare:29 Iulie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-o scrisoare oficială trimisă miercuri, preşedintelui Traian Băsescu, referitoare la solicitarea de convocare a sesiunii erxtraordinare a Parlamentului, Dan Voiculescu subliniazã   cã şeful statului trebuie sã precizeze inclusiv durata de desfãşurare a sesiunii, aşa cum prevede  Regulamentul Camerei.


"Pentru a putea derula procedurile parlamentare prevăzute de Regulamentul Senatului, este necesar să refaceţi cererea dumneavoastră şi să menţionaţi şi durata de desfăşurare a sesiunii extraordinare, în conformitate cu prevederile art.81 alin.(2) din Regulamentul Senatului", se preciează în scrisoarea oficială adresată de Dan Voiculescu preşedintelui României, Traian Băsescu.


În acelaşi document,  vicepreşedintele Senatului aratã cã ar fi oportun ca ordinea de zi sã prevadã şi unele  modificãri legislative privind reducerea TVA la 5 la sutã  la alimentele de bazã, Codul fiscal sau descentralizarea sistemului sanitar.


"În contextul în care, în aplicarea art.40 alin.(2) din Regulamentul Senatului, am responsabilitatea de a asigura conducerea Senatului pentru perioada 19 iulie – 7 august 2010, am primit şi am analizat cu atenţie solicitarea dumneavoastră privind convocarea unei sesiuni extraordinare a Senatului României. Consider că ar fi oportun să includem pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare, pe lângă cele trei proiecte de lege pe care le propuneţi, şi anumite modificări legislative a căror dezbatere în Parlament este extrem de necesară pentru economia şi societatea românească: Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.58/2010 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal si alte masuri financiar-fiscale, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 63/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, precum şi pentru stabilirea unor măsuri financiare, Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 48/2010 pentru modificarea si completarea unor acte normative din domeniul sanatatii in vederea descentralizarii, modificarea Codului Fiscal în sensul reducerii la 5% a Taxei pe Valoarea Adaugată la alimentele de bază şi pentru construcţiile noi şi instituirea cadrului legal necesar pentru acordarea de titluri de stat pentru bugetari, cu maturitate la 3-5 ani, proporţional cu reducerile salariale suferite", precizează Dan Voiculescu în document.


După ce preşedintele va face aceste precizări,iar scrisoarea preşedintelui Băsescu va fi legală,  Senatul va dezbate şi va decide calendarul şi ordinea de zi a sesiunii extraordinare, susţine Voiculescu.


Sãptãmîna trecutã preşedintele Traian Bãsescu a cerut convocarea Parlamentului în sesiune extrordinarã pentru discutarea legii ANI, dupã ultimul raport al Comisiei Europene privind justiţia din România.


Răspunsul Preşedintelui
Preşedintele Traian Bãsescu i-a rãspuns senatorului Dan Voiculescu, precizând cã solicitarea de convocare a sesiunii extraordinare, în prima parte a lunii august, se referã la perioada 1-15, şi cã legile, pentru care a cerut sesiune, rãmân aceleaşi.


Şeful statului îi propune lui Dan Voiculescu sã convoace o altã sesiune extraordinarã a Senatului, care sã includã, pe ordinea de zi, proiectele legislative privind economia şi societatea româneacã.


 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
28 Iulie 2010
Ultima actualizare:
29 Iulie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza