Dan Suciu pledează pentru controlul psihiatric al candidaţilor

Dan Suciu, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor la Târgu Secuiesc, a declarat că pledează pentru adoptarea legii controlului democratic.

Adăugat: 15 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:15 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dan Suciu susţine că ar trebui introdusă legea care să-i oblige pe demnitari să fie testaţi cu detectorul de minciuni.

Tot candidatul USL, Dan Suciu propunea în urmă cu patru ani controlul psihiatric al candidaţilor, lege votată deja în Senat. 

"Cum s-ar mişca acele la testul poligraf dacă l-am întreba pe domnul Băsescu ce a făcut cu flota, ex-doamna ministru Udrea ce a făcut cu fondurile europene sau pe domnul primar Scripcaru, ce a făcut cu banii pentru patinoar. Societatea politică românească este atât de bolnavă încât nu mai este loc pentru tratamente post-traumatice, ci este nevoie de tratamente preventive", a declarat Dan Suciu.

Stelian Dolha va cere abrogarea legii care blochează posturile

La rândul său, candidatul USL pentru Camera Deputaţilor, colegiul patru Bistriţa, Stelian Dolha, a declarat că atunci când va ajunge parlamentar va cere abrogarea unor legi care fie nu sunt aplicabile, fie sunt incorecte.

El a dat ca exemplu abrogarea ordonanţei din 2009 privind blocarea posturilor.

"În anul în care trebuie să se întâmple cred că ar trebui abrogată o ordonanţă de urgenţă 63 pe 2010, cea legată de limitarea posturilor. Adică nu se poate să ai un buget, atâtea posturi să ai. Bucureştiul şi acum ne dictează. Asta trebuie să faceţi voi la consiliul judeţean dacă vreţi în judeţul Bistriţa-Năsăud. De ce s-a vorbit o bună bucată de vreme? De descentralizare. Nu s-a întâmplat nimic. Ceea ce s-a  întâmplat este hipercentralizarea", a explicat Stelian Dolha.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Cristina Sabău, Raul Matiş
Adăugat:
15 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza