Dan Stoenescu: Numărul românilor din Ungaria, în continuă scădere

Ministrul pentru românii de pretutindeni afirmă că este nevoie de acţiuni din partea statului maghiar pentru a păstra identitatea românească în Ungaria.

Adăugat: 16 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Dan Stoenescu, în vizită în Ungaria. Sursa: dprp.gov.ro
trimite pe mail

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, se află de vineri şi până duminică în vizită în Ungaria.

El a discutat cu responsabilii ungari despre normele şi standardele internaţionale în domeniul minorităţilor naţionale, precum şi despre ce poate face Executivul de la Bucureşti pentru minoritatea românească din Ungaria.

Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Dan Stoenescu, s-a întâlnit, astăzi, la Budapesta, cu secretarul de stat responsabil cu relaţia cu cultele, minorităţile naţionale şi societatea civilă din cadrul Ministerului ungar al Resurselor Umane, Milós Soltész, cu adjunctul comisarului pentru drepturile fundamentale, Erzsébet Sándor Szalay, precum şi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din capitala Ungariei.

Dan Stoenescu a făcut şi câteva precizări legate de situaţia românilor din Ungaria.

"Din păcate, identitatea românească din Ungaria suferă, în ultimii zece de ani numărul românilor în Ungaria, vorbesc aici de comunitatea istorică, scade şi, din acest motiv, sunt necesare acţiuni din partea statului maghiar pentru a păstra identitatea românească în Ungaria, şi aici mă refer la un sprijin susţinut pentru şcolile de limbă română, pentru cultura română în general şi pentru Biserica Ortodoxă Română", a spus Stoenescu.

Categorie:RREL
 Autor:
Emil Groza
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza