Dan Şova, trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată în stare de arest la domiciliu pe senatorul Dan Şova, pentru trafic de influenţă în dosarul CET Govora.

Adăugat: 26 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:26 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Reporterul RRA, Mădălina Verman reaminteşte că în acelaşi caz a fost deferit justiţiei Mihai Bălan, director general al centralei de energie termică CET Govora SA la data faptelor, pentru abuz în serviciu.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

Anchetatorii au constatat că cea mai mare parte a banilor primiţi au fost folosiţi de Dan Şova pentru achitarea unei datorii făcute în urma cumpărării unui imobil în Bucureşti.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii DNA.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Mădălina Verman
Adăugat:
26 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza