Dan Şova, sub control judiciar

Direcţia Naţională Anticorupţie informează că procurorii au dispus măsura controlului judiciar în cazul senatorului Dan Şova, pentru o perioadă de 60 de zile.

Adăugat: 5 Iunie 2015
Ultima actualizare:5 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Senatorul Dan Şova a afirmat, vineri, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, că procurorii au extins acuzaţiile.

''Da, s-au extins acuzaţiile'', a spus Şova.

Amintim că vineri, 13 martie, procurorii DNA au transmis procurorului general al Parchetului Instanţei Supreme, cererea de încuviințare a reținerii și arestării preventive a senatorului Dan Şova.

Din actele de urmărire penală a rezultat că în perioada 2007-2009, suspectul Șova Dan-Coman a semnat mai multe contracte și acte adiționale încheiate între CER și CET pe de o parte și SCA „Șova și Asociații” pe de altă parte, menţionează comunicatul DNA.

De asemenea, a rezultat faptul că suspectul Șova Dan-Coman în calitate de „avocat coordonator” mențiune trecută expres în toate aceste contracte, a participat la mai multe discuții legate de obiectul respectivelor documente, s-a deplasat la sediul CER și CET și la alte instituții contribuind efectiv la încheierea acestor contracte și acte adiționale efectuând în plus și activitate de consultanță juridică în temeiul acestor contracte și acte adiționale.

Amintim că marţi, 2 iunie, plenul Senatului a respins pentru a doua oară cererea de arestare preventivă a lui Dan Şova, cu 72 voturi "contra" şi 66 "pentru".Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza