Dan Şova, judecat sub control judiciar

Senatorul Dan Şova va fi judecat sub control judiciar în dosarul Cet Govora în care este acuzat de trafic de influenţă.

Adăugat: 8 Februarie 2016
Ultima actualizare:8 Februarie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Magistraţii Înaltei  Curţi de Casaţie şi Justiţie au respins contestaţia procurorilor DNA faţă de înlocuirea arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar.

Decizia este definitivă.

În acest dosar, Dan Şova a fost trimis în judecată pentru că şi-ar fi folosit influenţa în schimbul unor sume de bani pe lângă directorul centralei Cet Govora pentru încheirea unui contract lunar cu o casă de avocatură, transmite redactorul Diana Surdu.

Potrivit DNA, în perioada octombrie 2011 - iulie 2014, Dan Şova a pretins sume de bani şi a primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă directorul general al CET Govora SA, Mihai Bălan, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea de contracte de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură, contract de tip abonament lunar, la o valoare de 10.000 euro/lună.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
8 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza