Dan Şova, condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Dan Şova a fost condamnat la trei ani cu executare în dosarul CET Govora. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată.

Adăugat: 25 Septembrie 2017
Ultima actualizare:25 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova
trimite pe mail

Fostul senator Dan Şova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, în dosarul CET Govora.

Instanţa Supremă a decis şi confiscarea a o sută de mii de euro de la acesta, prejudiciul estimat în dosar.

În acelaşi dosar, magistraţii l-au condamnat la 3 ani de detenţie cu suspendare pentru abuz în serviciu pe fostul director de la CET Govora, Mihai Bălan.

De asemenea, a fost menţinut sechestrul pe bunurile celor doi inculpaţi.

Decizia judecătorilor nu este definitivă şi poate fi contestată.

Dan Şova a fost trimis în judecată de procurorii Anticorupţie în ianuare 2016, fiind acuzat că între 2011 - 2014 a primit o sută de mii de euro de la un denunţător în schimbul practicării influenţei pe lângă directorul CET Govora, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unor contracte de zece mii de euro pe lună, precizează redactorul RRA,  Diana Surdu.

"Concret, Dan Şova i-a spus persoanei denunţătoare că îi poate asigura încheierea unui contract de asistenţă juridică cu CET Govora SA, de tip abonament lunar, uzitat la acea vreme, iar valoarea contractului va fi în cuantum de 10.000 euro/lună. În schimbul acestui serviciu, Şova a pretins de la persoana denunţătoare suma de 5.000 euro pentru fiecare lună pe perioada executării contractului, adică jumătate din valoarea lunară a viitorului contract de asistenţă juridică ce urma să se încheie între CET Govora şi casa de avocatură respectivă", susţin procurorii.

Procurorii au constatat că Mihai Bălan a încheiat două contracte cu societatea de avocaţi şi, în perioada ianuarie 2012 - august 2014, a avizat din partea CET plăţile efectuate în baza acestora, cu încălcarea dispoziţiilor legale, conduită care a condus la vătămarea intereselor legale ale societăţii de stat, producând o pagubă patrimoniului de peste 1,3 milioane lei.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza