Dan Şova anunţă disponibilizarea a 2.500 de salariaţi ai Companiei CFR Marfă

2.500 de salariaţi ai Companiei CFR Marfă vor fi disponibilizaţi, concedierile încep săptămână viitoare, a anunţat ministrul Transporturilor, Dan Şova.

Adăugat: 13 Iunie 2014
Ultima actualizare:13 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, ministrul Transporturilor
trimite pe mail

Ministrul a adăugat, joi, într-o conferinţă de presă, că 200 dintre aceştia au ieşit la pensie.

"Cifra concedierilor la CFR Marfă este stabilită în noiembrie anul trecut, la 2.500 de oameni, pentru care există salarii compensatorii până la 24 de luni, banii se află la Ministerul Muncii. Din păcate, fără această concediere, în luna august se rămâne fără fond de salarii. Este o problemă foarte mare şi trebuie rezolvată foarte rapid

Dan Şova a mai spus că s-a încercar, împreună cu sindicatele, găsirea unei soluţii pentru efecutarea disponibilizărilor în două etape, însă situaţia financiară acutală nu mai permite acest lucru.

"Am discutat cu sindicatele şi s-a încercat foarte mult timp găsirea unor soluţii de concediere în două etape. Din păcate, cifrele financiare de astăzi nu mai permit acest lucru. S-a discutat foarte mult, dar, în urma discuţiilor cu FMI şi a analizării exacte a cifrelor, pentru că nu întâmplător s-a ajuns la darea afară a Consiliului de Administraţie, pentru că din păcate, CA privat nu şi-a făcut treaba nici la acest capitol... Din păcate, nu s-a făcut ce trebuie şi astăzi va trebui executat ce s-a stabilit încă din noiembrie anul trecut. Procesul de disponibilizare începe de săptămâna viitoare", a spus el.

Potrivit acestuia, în cazul în care nu se fac aceste disponibilizări, compania nu va mai avea bani pentru plata salariilor.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
13 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza