Dan Radu Ruşanu, vicepreşedinte PNL

"Faţă de celelalte congrese ale PNL, de data aceasta putem spune că este un congres liniştit, ca să nu spun chiar plictisitor".

Adăugat: 22 Februarie 2013
Ultima actualizare:22 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepreşedintele PNL Dan Radu Ruşanu a declarat vineri  că în opinia sa congresul de vineri şi sâmbătă va fi "liniştit, cu patru-cinci contestatari, care dau o pată de culoare", dar că "nu se va întâmpla nimic" cu cei care contestă conducerea partidului.

Dan Radu Ruşanu a minimalizat tensiunile din PNL dinaintea congresului, referindu-se la declaraţiile lui Andrei Chiliman şi Călin Popescu-Tăriceanu.

"Este un congres care va întări conducerea unui partid foarte mare (...). Sunt colegi, de data aceasta într-un număr foarte mic în comparaţie cu celelalte congrese de până acum, care nu sunt în totalitate de acord cu noul statut sau cu noile propuneri pentru conducerea partidului. Subliniez, faţă de celelalte congrese - şi eu am participat absolut la toate -, de data aceasta putem spune că este un congres liniştit, ca să nu spun chiar plictisitor", a spus deputatul pentru RFI.

Potrivit lui Ruşanu, contestatarii actualei conduceri a PNL vor participa la congres.

"Aşa cum vedeţi, în ciuda celor care pe anumite posturi de televiziune sau anumite ziare spuneau că au fost excluşi din partid, că s-a întâmplat o nenorocire cu ei, că tirania din PNL îi exclude pe bieţii oameni din partid, închizându-le gura în mod dictatorial, vedeţi că dânşii au rămas mai departe, sunt colegii noştri, participă la congres absolut toţi, nici unul nu a fost exclus de la lucrările congresului şi în continuare au un punct de vedere divergent decât cel al celorlalţi membri ai partidului", a afirmat vicepreşedintele PNL.

În opinia acestuia, contestările "îşi vor pierde miza" după validarea conducerii PNL.

"De când particip eu la congresele PNL-ului, din '93, la Congresul de la Braşov, întotdeauna au fost acţiuni de frondă. Atunci s-a schimbat domnul Câmpeanu cu domnul Quintus, apoi domnul Quintus cu domnul Stoica, apoi domnul Stoica cu domnul Stolojan şi tot aşa. Dar, de fiecare dată, echipa care contesta era mult mai numeroasă, însemna un număr important de organizaţii judeţene, care erau în acea echipă. Acum, sunt câţiva contestatari nemulţumiţi, în frunte cu domnul Ludovic Orban, care întotdeauna a fost nemulţumit, indiferent ce conducere a avut PNL-ul şi cred că după congres nu va mai fi cazul să ai această... îşi va pierde miza, practic", a mai spus Ruşanu, citat deAgerpres.

Liberalii se reunesc vineri în congres extraordinar, la Palatul Parlamentului, pentru a adopta modificările la Statutul PNL şi pentru a convoca reuniunea ordinară în care va fi aleasă noua conducere a partidului.

 Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza