Dan Motreanu, audiat în dosarul lui Bogdan Olteanu

Dan Motreanu este audiat la DNA ca martor într-un dosar de corupţie.

Adăugat: 7 Septembrie 2016
Ultima actualizare:7 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Motreanu, deputat
trimite pe mail

Deputatul liberal Dan Motreanu, care a fost audiat astăzi ca martor în dosarul care este cercetat fostul viceguvernator al Băncii Naţionale, Bogdan Olteanu, a afirmat, la ieşirea din sediul DNA, că a dat câteva declaraţii referitoare la organizarea şi funcţionarea, precum şi la organizarea campaniei pentru alegerile parlamentare din 2008.

După cum transmite redactorul RRA, Mădălina Verman, Dan Motreanu a precizat că la vremea respectivă nu se afla în Bucureşti şi că era secretar general al PNL.

Potrivit DNA, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Bogdan Olteanu a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.
Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza