Dan Mihalache contestă decizia ANI privind incompatibilitatea sa

Fostul secretar general adjunct al guvernului, Dan Mihalache, a anunţat că a contestat în contencios administrativ decizia Agenţiei Naţionale de Integritate conform căreia a fost declarat incompatibil cu funcţia publică.

Adăugat: 25 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:26 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El a declarat că, în momentul în care va câştiga procesul, îl va acţiona în judecată pe şeful ANI, Horia Georgescu, cerâdu-i exclusiv despăgubiri materiale.

La 9 noiembrie, Dan Mihalache a fost declarat de către ANI incompatibil cu funcţia de secretar general adjunct al guvernului.

Pe 13 noiembrie, premierul Victor Ponta l-a demis  pe Dan Mihalache din funcţia de secretar general adjunct al Guvernului şi a numit-o în locul acestuia pe Andreea Lambru , secretar general Adjunct pentru Coordonarea Comisiilor de specialitate în cadrul PNL.

Decizia premierului a fost luată în contextul în care Dan Mihalache fusese declarat în stare de incompatibilitate de către inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate.  

Fostul membru al guvernului a declarat pentru Radio România Actualităţi, că înlocuirea sa din funcţie a fost convenită împreună cu premierul Victor Ponta şi cu liderul PNL, Crin Antonescu

El susţine că decizia ţine cont de actualul context politic , iar cei doi copreşedinţi ai USL au stabilit că este mai bine ca Secretariatul General al Guvernului să nu fie amestecat în chestiuni de natură politică.   Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
25 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:
26 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza