Dan Diaconescu propune partidelor "Alianţa anti-Băsescu"

Preşedintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu a făcut un apel către liderii partidelor să participe la o alianţă în care să existe angajamentul de a nu-l desemna premier pe Traian Băsescu, după alegerile prezidenţiale.

Adăugat: 2 Iunie 2014
Ultima actualizare:2 Iunie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Dan Diaconescu, lider PP-DD
trimite pe mail

Apelul lansat de preşedintele fondator al PP-DD, Dan Diaconescu, a fost făcut, luni, într-o conferinţă de presă.

"Îi invit pe ceilalţi oameni care conduc partide mai mari sau mai mici decât al meu, indiferent de orientarea lor politică (...), să se alieze sau să vină alături de mine şi să facem ceea ce i-am mai rugat în anii trecuţi, în lunile trecute, Alianţa anti-Băsescu. Cred că această colaborare, înţelegere, protocol, contract trebuie făcut de urgenţă, având în vedere ceea ce se întâmplă pe scena politică românească. (...) Schimbarea pe care eu o propun va putea avea un nume, Alianţa anti-Băsescu, e numele pe care eu l-am găsit. Dacă viitorii parteneri vor găsi un nume mai bun, suntem gata să-l acceptăm şi să-l discutăm. Nu ne interesează dreapta sau stânga, ne interesează doar oameni care să îşi dea arama pe faţă", a afirmat Dan Diaconescu citat de Agerpres.

Întrebat dacă intenţionează o alianţă cu PSD, liderul PP-DD a răspuns: "Este exclus. Dacă ei vin către noi, dacă ei răspund la acest apel, evident că vom încerca să discutăm cu aceşti oameni. Eu aştept ca la apelul meu să răspundă, în primul rând, cei din PNL. Sigur, dacă vor răspunde cei din PSD, vom vedea cum vom colabora cu ei. Parteneriatul este în primul rând pentru alegerile prezidenţiale".

PP-DD, înţelegere cu PSD în Teleorman

Dan Diaconescu a precizat că a fost parafată, deja, o înţelegere punctuală cu PSD, în judeţul Teleorman, dar nu a exclus nicio colaborare la nivel local, cu PDL.

"Chiar îmi doresc să fac o alianţă sigur şi pentru Consiliile locale şi judeţene, o alianţă în care este permisă, aşa cum aţi înţeles, orice fel de parteneriat, inclusiv cu cei din PNL am putea face în 20 şi ceva de judeţe şi, sigur, cu cei din PSD am putea face în 30 şi ceva de judeţe", a afirmat el.

La rândul său, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că se doreşte realizarea de majorităţi la nivel local cu aleşii PP-DD, astfel ca proiectele începute să poată continua.

"În fiecare judeţ, nu numai la Consiliul Judeţean, ci şi la localităţi, în oraşele mari, în principal, vrem să facem această alianţă, pentru a avea majoritate. În mod normal, în perioada imediat următoare, trebuie să avem o discuţie mult mai aplicată", a spus liderul social-democraţilor..Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihaescu
Adăugat:
2 Iunie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza