Dan Barna s-a întâlnit cu minștrii USR PLUS înainte de ședința Guvernului

Vicepremierul Dan Barna i-a convocat pe miniştrii USR PLUS în biroul său de la Palatul Victoria pentru a decide dacă vor participa la şedinţa executivului.

Adăugat: 15 Aprilie 2021
Ultima actualizare:15 Aprilie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

La această oră (13.00) ar urma să înceapă şedinţa de guvern, amânată de ieri, după ce premierul Florin Cîţu l-a demis pe ministrul sănătăţii Vlad Voiculescu.

Decizia a provoca tensiuni majore în coaliţie, iar USR PLUS a anunţat că şeful guvernului nu mai beneficiază de susţinerea alianţe electorale.

Cu o oră în urmă, copreşedintele acesteia, vicepremierul Dan Barna, i-a convocat pe miniştrii USR PLUS în biroul său de la Palatul Victoria pentru a decide dacă vor participa la şedinţa executivului.

Surse din Palatul Victoria spun că lucrurile discutate au mai domolit tensiunea existentă şi ei vor participa cu toţii la şedinţa de guvern. O şedinţă în care se va discuta despre majorarea alocaţiilor de hrană pentru pacienţii din spitale, care s-ar putea face la solicitarea conducătorul unităţii sanitare, dar cu avizul consiliului de administraţie.

De fapt, sunt mai multe proiecte de acte normative în domeniul sănătăţii care se vor afla astăzi în atenţia cabinetului, şi aş aminti chiar şi ordonanţa de urgenţă, care prevede ca personalul medico-sanitar ce activează în centrele de vaccinare să poată încheia contracte de prestări servicii ca persoane fizice.

Mai există şi un memorandum prin care Ministerul Sănătăţii intenţionează achiziţionarea unei noi tranşe, de peste 4.200.000 de doze de vaccin Pfizer, iar Republica Moldova a urmat să primească, ca ajutor umanitar, o tranşă de 132.000 de doze de vaccin.

Este pregătită deja în acest sens o hotărâre de guvern.

Nu va lipsi nici memorandumul ce îşi propune să stabilească criteriile necesare elaborării noii legi a salarizării.

Aş mai vrea să spun că agenţii economici, care deja au fost amendaţi de două sau trei ori şi nu vor să respecte măsurile anti-COVID s-ar putea trezi cu întreaga activitate suspendată temporar, potrivit unui proiect de lege iniţiat de Ministerul de Interne.

De altfel, ministrul Lucian Bode spunea că într-o primă fază se va afişa în sediul închis temporar mesajul de închidere a spaţiului, precizându-se clar data până la care va fi valabilă această sancţiune, iar dacă nu va fi respectată decizia, atunci se vor aplica sigilii.

Tot astăzi, ministrul finanţelor Alexandru Nazare ar urma să prezinte şi situaţia execuţiei bugetare privind cheltuielile de personal pentru toţi ordonatorii de credite.

Şeful executivului Florin Cîţu atrăgea atenţia că limita de 110 miliarde de lei, prevăzut în buget, nu poate fi depăşită. Şi proiectul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia s-a ar putea afla astăzi în atenţia a cabinetului. Deci, o şedinţă cu foarte multe proiecte importante.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Aprilie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza