Dan Barna este candidatul USR la alegerile prezidenţiale

Dan Barna a câștigat cursa internă pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidențiale, cu 324 de voturi.

Adăugat: 14 Iulie 2019
Ultima actualizare:14 Iulie 2019

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna. Sursa: Facebook
trimite pe mail

Dan Barna a fost desemnat candidatul USR la alegerile prezidenţiale.

El a obţinut 324 de voturi şi a câştigat detaşat cursa internă în faţa celorlalţi 3 contracandidaţi.

Urmează ca şi PLUS, formaţiunea lui Dacian Cioloş şi partener al USR, să îşi aleagă prezidenţiabilul, pentru ca mai apoi alianţa să decidă asupra unui candidat comun.

Dan Barna a declarat că, la trei ani de la înfiinţare, USR a devenit o forţă pe scena politică, la egalitate cu partide consacrate. Povestea USR este cea românilor care au ales să nu mai stea deoparte, le-a transmis Dan Barna celor 500 de delegaţii prezenţi la congres.

Dan Barna: Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni şi ăsta este drumul pe care împreună îl vom porni de astăzi şi este drumul în care sunt convins că în toamnă, în luna noiembrie, îl vom termina acolo. Şi cred că obiectivul pe care trebuie să îl avem în această campanie şi obiectivul pe care alianţa USR - PLUS îl va avea în această campanie este exact acela, de a transforma România într-o ţară în care copiii şi tinerii să trăiască şi cei plecaţi vor să se întoarcă.

În şedinţă s-a aflat şi conducerea PLUS, partener de alianţă a lui USR. Dacian Cioloş a anunţat că prezidenţiabilul formaţiunii va fi ales prin vot electronic de către toţi membrii partidului în perioada 22-27 iulie.

Ulterior, după negocieri, alianţa USR-PLUS va decide asupra candidatului comun la prezidenţiale. Intenţia celor doi lideri este ca la alegerile din toamnă alianţa să se prezinte cu un tandem preşedinte-premier.Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Iulie 2019


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza