Dan Adamescu, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Dan Adamescu a fost condamnat la patru ani şi patru luni închisoare cu executare, în dosarul "Mită pentru judecători".

Adăugat: 27 Mai 2016
Ultima actualizare:27 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Dan Adamescu
trimite pe mail

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost condamnat, astăzi, definitiv, de instanţa supremă, la patru ani şi patru luni închisoare cu executare, în dosarul în care este acuzat că a plătit mai mulţi judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine o serie de decizii favorabile firmelor sale.

Magistraţii acuzaţi în dosarul "Mită pentru judecători" au primit pedepse între 3 şi 12 ani.

Redactorul RRA,  Diana Surdu aminteşte că potrivit procurorilor cei patru judecători implicaţi în acest dosar au pretins şi primit bani, bunuri sau servicii pentru a da anumite soluţii în unele dosare de insolvenţă.

În acelaşi dosar, omul de afaceri Iosif Armaş, fost deputat PSD, a fost condamnat la 1 an şi 4 luni închisoare cu suspendare.

Mircea Moldovan, unul dintre judecătorii mituiţi de omul de afaceri Dan Adamescu, a primit pedeapsa cea mai grea din dosar, respectiv 12 ani şi 2 luni închisoare, cu mult mai puţin decât cei 22 de ani închisoare daţi de Curtea de Apel Bucureşti.

Condamnaţi au fost şi alţi trei foşti judecători de la Tribunalul Bucureşti: Ion Stanciu - 3 ani şi 4 luni închisoare cu executare; Elena Rovenţa - 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare; Ciprian Sorin Viziru - 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare.

În iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, aceştia fiind acuzaţi că au dat mită unor judecători de la Tribunalul Bucureşti pentru a obţine soluţii favorabile în instanţă pentru firme ale lor aflate în insolvenţă.

Potrivit DNA, cei patru judecători au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini/nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor, desemnării preferenţiale a unor administratori judiciari, atribuirii preferenţiale a unor dosare de insolvenţă, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă alţi magistraţi de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător, informează Agerpres.

 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza